Kazancı, ‘ İlçe Başkanımız Cumhur ittifakının açıklamış olduğu adaya karşı yetkilerini aşarak eleştiri yapmaktadır. Adayların belirlenme sürecini sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve devletin tüm istihbarat birimleri takip etmektedir. İlçe başkanı nasıl oluyor da Genel Merkezimize, Genel Başkanımıza ve il’e rağmen cumhur ittifakının adayına oy vermeyebileceğini ifade ediyor. İl başkanımızın disiplin kurullarını işleterek partimiz yıpratmaya çalışan bu kişiye gereken cezayı vermesini bekliyoruz’ dedi.

Balıkesir Haydar Baş’a Sahip Çıktı

Balıkesirliler, geçtiğimiz Pazartesi günü Susurluk'ta çirkin komplo ile karşılaşan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'a destek verdi. Balıkesirliler, yaşanan menfur olaya da sert tepki gösterdi. Edda Ajans Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Güler konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Haydar Bey gibi vatansever bir insana böyle bir olay yaşatılması gerçekten üzüntü verici. Haydar Baş ve camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. Prof. Dr. Haydar Baş'a kurulan komplodan dolayı Balıkesirlilerden on binlerce tepki ve destek mesajı Baş’a ulaştı.

Hayri Abatay(BTP Balıkesir il Başkanı) Sayın Prof. Dr. Haydar Baş Bey'e Susurluk'ta yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Her zaman kendisinin yanındayız. Çok geçmiş olsun." Barış Koçaş( BTP Susurluk İlçe Başkanı: "Bu menfur olayın güzel ilçemiz Susurlukta olmasından dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızı çok seviyoruz ve yanındayız." Levent Aygül: BTP Susurluk İlçe Başkan Yardımcısı: "Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Bey'e yapılan menfur saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi arz ediyorum. Berkant Aygül: BTP Balıkesir 6 Eylül İlçe Başkanı: "Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Bey'e yapılan menfur saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimi arz ediyorum. Şeref Eraydın: BTP Balıkesir Dursunbey Belediye Başkan Adayı: Susurluk'ta Haydar Baş Bey'e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum ve Hocamıza geçmiş olsun diyorum." Hasan Çakmak-Bandırmaspor Eski Başkanı: ‘Saldırıyı kınıyorum.’

Ankara’dan Trabzon'un Nabzını Tutuyorlar



Ankara'da bulunan Trabzon'luları sosyal ve kültürel etkinliklerde buluşturan önemli bir topluluk, Ankara Akçaabat Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği yeni yönetimini belirledi. Hasan Beşli Başkan-Nihat Şahin Başkan yrd, İdris Köse, Akın Yılmaz, Mustafa Uzun, Şener Pul, Harun Kırcı yönetim kurulu üyeleri olarak belirlendi. Önemli aktivitesi olan bu derneğin üyeleri arasında çok sayıda bürokrat, işadamı, eski vekil ve bakan bulunurken alınan etkili kararlarda bu isimlere de danışxılıyor. bunlardan biris de Orman eski bakanı Osman Pepe.

Ayvazoğlu Basının Yanında 

AK Parti Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Basın mensupları için bir hakkın teslimini yaptı:‘Kamuoyuna doğru, tarafsız ve zamanında haber ve bilgi aktarımında bulunan , insanların haber alma özgürlüğünü kullanabilmesine sağlıklı bir zemin hazırlayan, toplumsal bilinç ve kamu yararına çalışan yerel basınımızın kıymetli mensubu, Mesleki ahlak kurallarının ve özgürlük  sınırlarının en hassas kullanılması gereken böylesi özel ve hayati bir alanda; Devleti ve milletinin menfaatini önceleyerek, halkın objektif ve hızlı haber alma hakkını layığıyla yerine getirmeyi, haberi kaynağından en doğru şekilde duyurmayı , yanılmadan ve yanıltmadan gece gündüz en zorlu şartlarda dahi haber peşinde koşarak helalinden kazanmayı şiar edinen tüm basın mensubu arkadaşlarımızın sizin nezdinizde 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Dağıtıcısından matbaacısına kadar tüm basın emekçilerine de şükranlarımı sunuyor,çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum .’

Onur’a veda..


Trabzonspor’un şike davasında avukatı Nusret Yılmaz, Kaptan Onur’un takımdan ayrılışıyla alakalı bir mesaj yayınladı. Mesajında şu ifadelere yer verdi: “Her veda hüzünlüdür. Vefayı da vedayı da bilmek lazım. FB’yi değil daha az ücret teklif eden Trabzonspor’u tercih ederek kariyerine başlayan, 11 yıl TS formasını sırtlayan, 7. şampiyonluğumuzun mimarlarından, hakkımızı yiyenlere karşı dik duran Kaptan.
Yolun açık olsun.”

Baba Acısı Yaşadı

İYİ Parti’nin Yomra ilçe başkanı Mustafa Bıyık Babası Yakup Bıyık’ı kaybetti ve Demirciler köyünden de son yolculuğuna uğurladı. Cenaze merasimine Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu da katıldı. Yakup Bııyık’a rahmet ailesine ve evladına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Sümela’da Stres Attı



Trabzon başta olmak üzere Bursa ve İstanbul’da da altın piyasasının önde kuruluşlarından olan Karaltın ailesi hafta sonu Sümela Manastırında stres attı. Trabzon merkezli Türkiye’nin 81 ili ile yurt dışında faaliyetlerini sürdüren Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara, Karaltın’da kendisine yol arkadaşlığı yapan ekip arkadaşlarını Sümela Manastırında misafir etti. Kara, “Ekip arkadaşlarım bize büyük aile olmanın gururunu daima yaşatmaya devam ediyorsunuz Bursa toptan İstanbul toptan Trabzon toptandaki arkadaşlarım iyi ki varsınız. Karaltın ailesi olarak yolumuza emin adımlarla çıkarak her gün büyüyoruz. Allah sizlerin yokluğunu göstermesin. Biz büyük bir aileyiz” dedi.

Öğrenciler Çözüm İstedi



Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri bir sorunlarını bize ilettiler ve çözüm istediler. Öğrenciler fakültenin kantin ihalesinin yapılamadığından okulda sorun yaşadıklarını söylediler. Hiçbir şey alamadıklarını söyleyen öğrenciler otomatların kurulu olduğunu ancak bunların yetersiz olduğunu ifade ettiler. Bizde yetkililerden bu soruna bu soruna çözüm bulunmasını mağduriyetin giderilmesini temenni ediyoruz.

Yabancı Öğrencilerden Vali Çeber’e Ziyaret

Rize’de eğitim ve öğretim gören bir grup yabancı öğrenci, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Serap Aydın ile birlikte Rize Valisi Kemal Çeber’i Makamında ziyaret etti. Rize’de ki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören Suriyeli ve Iraklı öğrenciler ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim gören Burkina Fasolu ve Hindistan Keşmirli öğrenciler, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Serap Aydın ile birlikte Rize Valisi Kemal Çeber’i Makamında ziyaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitimlerine devam etmekte olan Hindistan Keşmirli MusainNajar ve Burkina Fasolu AbdooRazak, Türkiye de olmaktan ve RTEÜ öğrenim görmekten mutlu olduklarını ve ayrıca Vali Kemal Çeber’in kendilerini kabulden dolayı minnettar olduklarını ifade ettiler. Vali Çeber de ziyaretten duyduğum memnuniyeti ifade ederek; “Farklı kültüre, dile ve renge sahip birbirinden değerli siz öğrenci arkadaşlarımızı Türkiye ve ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendi ülkelerinize döndüğünüzde veya başka bir ülkeye gittiğinizde bizlerin ve ülkemizin gönüllü tanıtım elçileri olacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu ve misafir öğrencilere ziyaretin anısına çeşitli hediyeler verdi.
Editör: TE Bilisim