CHP İl Başkanı Güzide Uzun, "Ekranlarda beton yığını Trabzon; halkına ve tüm Türkiye'ye izlettirilirken, 216 projenin resmi açılışının yapıldığının haberi ile gülümsedik. Yatırım bedelinin 1 milyon 365 bin TL olduğu ve Trabzon yatırım adasının endüstri bölgesinin 7 bin insana istihdam kazandıracağının müjdesi ile çok sevindik. 17 yılda 30 katrilyon liralık yatırım yapıldığını duyunca hele, 'biz çok nankör müyüz acaba' diye hüzünlendik. 

Trabzon'da eğitimden sağlığa her alanda şehrin çehresinin değiştiğini dinleyince, 'çehremiz benzimiz niye sapsarı acaba' sorusu geldi aklımıza. Hastaya müşteri uygulamasının en açık şekli şehir hastaneleri. Akyazı Stadı'nın yanına yapılacağı haberi ise zaten çok bayatlamıştı diye umursamadık. 

Trabzon'un, dünyanın her yerinde bilinen bir şehir haline geldiği ifade edilince 'evet, gerçekten öyle' diye pes ettik en sonunda. 

Kendi deyiminiz ile 'lafla peynir gemisi yürümez' cümlesi çok yakıştı gerçekten! Ve, beklenen 'Eyyyy Ce-ha-pe, bay Kemal; ne kadar da teröristsiniz!' gibi tanıdık bir cümle ve 'milletini seven Trabzonlular, teröristlerle birlikte İstanbul’u yönetene, tatil yaparak çalışmayana teslim edilemez' gibi bir cümle de çok yakıştı doğrusu! Bu güzelim, kadim kentin çok değil 30 yıl öncesini bilenler her şeyi anlıyordu oysa. 

Bu kentin hafızası ile oynamanın, öz evladına hakaret etmenin, onu aşağılamanın karşılığı İstanbul, güzel günlere gebe ve biz bunu biliyoruz. Güzel ilçemiz Tonya'da Livalobo Yaylası'na çimento fabrikası kurma girişimi, taş ocakları ve HES'lerin verdiği zarar anlatılırken tarafımızdan, bir zamanlar nasıl da turizm aklınıza hiç gelmemişti. Sizlere çok geçmiş olsun, artık Trabzon uyumuyor" dedi.
Editör: TE Bilisim