Sayın Cumhurbaşkanımız fındık taban fiyatlarını bizzat açıklayarak fındığa verdiği önemi göstermiştir. “Dünyanın Fındığı Burada” sloganı ile 2-8 Ağustos arası sosyal medyada düzenleyeceğimiz etkinlik ile fındık ayı olan ağustos ayında dikkatleri “fındığa” çekmek, fındığın tanıtımına katkı yapmak, fındığı sosyal medya gibi çağımızın en popüler iletişim kanalına taşımak arzusundayız” şeklinde konuştu.
 
Muhtar Tehlikede
 

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi Konaklar Caddesi'nde bulunan muhtarlık binasının hemen yanında bulunan inşaat alanı korkuya neden oldu. Muhtarlık binasının hemen yanında yapılması planlanan bir yapı için iş makinaları çalışma başlattı. Ancak çalışma sırasında muhtarlık binasının çökme riskine karşı önlem alınmaması dikkat çekti. Yaklaşık 10 metre derinliğinde kazı yapılan alanda muhtarlık binasının beton zemininin bir kısmı boşlukta kaldı. Muhtarlık binasının çökme riskiyle karşı karşıya kaldığı gözler önüne serildi.
 
Arsinli Şoförden Örnek Davranış
 

Trabzon’un Arsin ilçesinde taksicilik yapan ve aracına “Şehit ailelerine ücretsiz“ yazan Necmi Özbakır, şehitlerimizin taksi borcunu kanlarıyla çoktan ödediğini, biz burada rahatça çalışabiliyorsak onların sayesinde olduğunu söyledi. Taksinin arkasına yazdıkları yazının çevredekiler tarafından takdirle karşılandığını, yaşanan terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri için çok üzüldüğünü dile getiren Işıklı-Dilek Cudibey taksi durağında şoförlük yapan Necmi Özbakır, "Yaklaşık bir ay önce aracıma bu yazıyı astım. Binen bir çok kişi ücret vermek istedi fakat ben almadım. Gurur verici bir olay. Tüm şoför esnafımızın böyle bir karar almasını diliyorum” dedi.
 
Kalaycı’nın Sitemi
 
Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Meclis üyesi Mustafa Kalaycı, Trabzon’da lokanta ve turizm sektörünün sorunlarını dile getirdi. Kalaycı, turizmin en önemli ayağının lokanta ve restaurantlar olduğunu dile getirerek, Turizm toplantılarına lokanta temsilcilerinin davet edilmemesini eleştirdi.

Mustafa Kalaycı konuşmasında “Eğer bizler her fırsatta yöresel lezzetlerimizden bahsediyorsak, geleceğe yönelik gastronomi turizminden bahsediyorsak restoran işletmecilerinin görüşlerine de değer vermemiz gerekmektedir” dedi.
 
TDTM Toplandı
 

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi (TDTM) Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. TDTM Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Yönetim Kurulu Başkanı Birol Hacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan ile diğer ilgililer katıldı. TDTM Olağanüstü Genel Kurulu, gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından genel konularda yapılan değerlendirmelerle sona erdi.
 
RTEÜ’den Rektörlüğe
 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 üniversiteye rektör atamasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Erdoğan, Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akdoğan'ı atadı.
 
Trabzon’a Uğurlandı
 

Ordu’nun Fatsa ilçesinde görev yapmakta iken tayini Afyon'a çıkan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yarbay Halit Gülten, tayini İstanbul'a çıkan Tapu Müdürü Erdoğan Atik, tayini Trabzon'a çıkan Mal Müdürü Ömer Sezgül ve tayini Şırnak'a çıkan Jandarma Komando Bölük Komutanı Üsteğmen Hasan Aykan onuruna İlçe Kaymakamlığı tarafından veda yemeği düzenlendi.
 
Akkuş Başkanlığa


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Rize Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Muhammet Akkuş, Türkiye geneli yürütülen online seçim çalışmasında Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon İl Başkanların katıldığı seçimde Genç Girişimciler Kurulu Doğu Karadeniz Bölge Başkanı seçildi. Muhammet Akkuş, seçim sonrası başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, sorumluluğu yüksek bir göreve seçildiği ifade ederek, genç iş adamlarıyla girişimcilere en iyi hizmeti sunmak için yoğun çaba sarf etmeye devam edeceklerini belirterek, “Ülkemizin üretim ve ekonomik dengelerine en iyi şekilde katkı sunmak için elimizden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” dedi. Akkuş, ayrıca, destek veren tüm herkese teşekkürlerini iletti.
Editör: TE Bilisim