Başkan Adayı  Aksoy: “Trabzon’da bazı sonuçlar var, bunlar hepimizi rahatsız ediyor. Ganita ve Beşirli Arasında yürüyüş yapan insanlar bir kanalizasyon sorunu ile karşılaşıyor. Bu sorunları çözememiş bir Trabzon Büyükşehir Belediyesi şuan da çok götü bir görüntü. Çözülmesi gerekiyor”  dedi.  Aksoy açıklamasında trafik sorununa vurgu yaparak, “Trabzon’da ciddi derecede bir otogar problemi var. Trabzon’da çok ciddi bir trafik problemi yaşanıyor. Bu karmaşa bu şekilde devam ettiğinde çok daha büyük trafik sorunu ile karşı karşıya kalacağız. Fındık sorunu artık o kadar belirgin bir durumda ki fındık üreticilerinin tepkilerini görüyoruz. Fındık ile ilgili önemli problem var. Bu olumsuz sonuçlar bölgeyi olumsuz bir tabloya sürüklemiş durumda. İmar uygulamaları son derece objektif gerçekleştirilmeli.  Kamuoyu bu konuda sürekli bilgilendirilmeli. ş değerlik sağlanmalı. Arsa sahiplerinin arazi sahiplerinin yatırımcıların menfaatleri objektif şekilde kollanmalı, değerlendirilmeli. 18 C konusu son derece önemli bir sorun. Ne noktalara gelmiş görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Reşadiye Hatalı Bir Yatırım

Ortahisar İlçesi’nde bulunan Reşadiye Kavşağının hatalı olduğunu kaydeden Aksoy, “Reşadiye kavşağı da Trabzon için ayrı bir sonuç. Reşadiye kavşağı yapılmadan önce bunun çözüm üretmeyeceğini o zaman söyledik. Fakat şimdi; paranın kullanım maliyeti, yıkım maliyeti, yapım maliyeti. Bu hatalı bir yatırım. Bu bugün Trabzon’a ekonomisine beklide 50 milyon zarar etmiştir. Trabzon yapacağı çalışmalar ile Türkiye’ye rol model olmalı. Trabzon’da bu enerji var. Yenilikçi uygulamalarımız ile Avrupa’da izlenen bir belediye olacağımızı düşünüyorum. Trabzon’da belediyecilik çok büyük sorun yapılacak çok iş var.  Bunlar artık açıkça görülüyor. Trabzon çok büyük başarılar ortaya koyması gerekirken geri kalmış önemli yıllarını boşa harcamış. Bundan hepimiz etkilendik. Bu şehirde yaşayan herkes bu olumsuz sonuçları yaşıyor. Bu devam ederse çok daha olumsuz sonuçları yaşayacağız. Bu tabloyu Allah’ın izniyle değiştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Güney Çevre Yolu Yapılmalı

“Güney Çevre Yolu devasa bir yatırım. Bunlar kendi kendini finanse ediyor. Bugün Zigana tüneli yapılıyor, servise açıldığında önemli bir trafik artışına da neden olacak” diyen Aksoy şunları kaydetti,  “Büyük araçlar için yüklü araçlar için yakıt maliyetleri 3’de 1 oranına inecek. Önemli bir çekim trafiği. Gümüşhane’de hızlı gelişen, önemli imkanları elinde bulunduran bir kent.  Gümüşhane yolu Maçka Kavşağında kesinlikle bu transit trafik sahil kesimine alınmalı. Bu transit trafik şehir içi trafiğinden ayrılmalı. Gümüşhane Çevre Yolunu tamamladı. Rize şuan Güney Çevre Yolu inşasını sürdürüyor. Bizimde hızlı olmamız gerekiyor. Bizim de hızlı olmamız gerekiyor. Bu kendini finanse eden yol bununla ilgili çok önemli çalışmalarımız oldu. Günümüzde tünel açma maliyetleri azalıyor. Önemli başarılarımız var. Coğrafyanın çözüm yüklediği bir bölgede bu gün biz Güney Çevre Yolu ile ilgili çalışma yapamadık. Trabzon’u çok önemli bir dar boğazın içine soktuk. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu üstlenmeli.”

20 Kişilik Ekip Kuracağız 

Başkan Adayı Atakan Aksoy, “Biz Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığımızda 20 kişilik çekirdek ekip kuracağım. 20 kişilik çekirdek ekip çok iyi yabancı dil bilen, araştırma ve proje kapasitesi güçlü kişiler ve dokunulmayacak 20 kişi. Bu 20 kişiye benim dışımda hiçbir kimsenin bir direktifte bulunma şansı olmayacak. Trabzon’un yeniliğe ihtiyacı var.” Diye konuştu.
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim