Kahya, ilçesinin her geçen gün büyüdüğünü kaydederek  “Ardeşen ilçesinin coğrafyasına bakıldığı zaman güzel ilçemizin içinden iki tane aynı güzellikte akan deresi bulunuyor. Bu derelerden çok daha fazla istifade edeceğiz. Seçim öncesi vaatlerim arasında olan deniz alabalığı projesini hayata geçirmek için çalışma başlattık. Bu projeyi ben 2014 yılında fizibilite olarak sundum ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Bu projeyi hayata geçireceğiz. Van’da inci kefali nasıl önemli ise burada da deniz alabalığı projesi hem turizme hem de tarıma ne kadar etkili olduğunu hep beraber göreceğiz. Ardeşen ilçemizin bir diğer büyük avantajı ise organize sanayi bölgesi alanı olması. Bu alan Türkiye’nin nadir su membasındır” dedi.

Kaynakları Doğru Kullanacağız

Ayder gibi Türkiye’nin çok önemli turizm destinasyonun girişinde olduklarını kaydeden Başkan Avni Kâhya, “ Havalimanının bitimi ile Ardeşen ilçemiz ufku olan bir ilçe. Turizmle birlikte onun ek üniteleri olan sanayi, tarım ve üniversitenin daha da gelişmesi ile birlikte Ardeşen daha yaşanabilir bir ilçe olacak. Belediye meclis üyeleri de bu gelişime göre isimlendirildi. Bu kadronun çok büyük avantajı olacak. Kendi içimizde çok istişare yapacağız, hep birlikte bu bölgeyi çok daha büyüteceğiz.” dedi.

Ardeşen için en önemli meselenin istihdam artırıcı önlemlerin alınması gerektiği söyleyen Kâhya, “Bu bölgede yer alan insanların ekmek yemeleri, evine ekmek götürmeleri çok önemli. Bu konuyu tek başına belediye yapamaz ama paydaşlarımızla iş imkânları oluşturacağız. Geçmiş dönemlerde 100 metrekare park yapıldığı zaman törenle açılıyordu ancak AK Parti ile binlerce metre park yapıyoruz ve açılışını bile yapmıyoruz! Gelinen noktayı anlatmak için bu örneği verdim. Daha iyisini de yapacağız ama bunu imkânlar ölçüsünde ve kaynakları doğru kullanarak yapacağız. Ben mühendisim ve ekibimde de üç tane daha mühendis var, aynı zamanda takım çalışması yapacağız ve kaynakları en doğru şekilde kullanacağız. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı’mız bizi Ankara’ya çağırmıştı ve aynen şunu söylemişti: ‘İş yapacaksanız mutlaka ama mutlaka muhatapları ile birlikte yapın!’ Biz ne yapacağız? Diyelim ki bir yol yapacağız. Bu yolu vatandaşlarla birlikte yapacağız, yani Ardeşen halkına soracağız ve onların onayı ile iş yapacağız. Ardeşen için yapacağımız tüm projelerde lokomotif biz olacağız ama mutlaka Ardeşen halkının fikrini de alacağız. Ardeşen halkının gönlünü alacağız.” diye konuştu.

Vatandaşın Gönlünde Yer Ediniyor

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin’in yaptığı hizmetlerle çıtayı yükselttiğine dikkat çeken Başkan Adayı Avni Kâhya, “Bu bir bayrak yarışıdır. Nasıl ki Hakan Bey geçmiş dönemde Mümtaz Bey’den bayrağı devraldı ve yaptığı hizmetlerle Ardeşen’de çıtayı yükseltti, şimdi sıra bizde. Bu çıta 5 yıl sonra milletin gönlünde olacak. Önemli olan yapılan yatırımların vatandaşın gönlünde yer etmesi. Biz bunu başarmak istiyoruz. Halka açık bir belediyecilik yapacağız ve bizden sonra gelen başkanlar da böylece bizimle yarışacak. Hedefimiz budur.” ifadelerini kullandı.
İlyas GÜR
Editör: TE Bilisim