Ortahisar Belediyesi'nden Trajik Kaza Sonucu Vefat Eden Vatandaş İçin Başsağlığı Mesajı Ortahisar Belediyesi'nden Trajik Kaza Sonucu Vefat Eden Vatandaş İçin Başsağlığı Mesajı

Külekçi olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek “Kendisi ile Diyarbakır’da tanışmış sohbet etmiştim .Sonra her fırsatta bana selam gönderirdi. Çok üzgünüm mekanı cennet olsun” dedi..

Diyarbakır’da halk arasında “Ramazan Hoca” diye bilinen Ramazan Pişkin'in, 8 aydan bu yana yaşadığı İstanbul Fatih’te bulunan kendisine ait çay ocağında cansız bedeni bulundu. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, “Ramazan Pişkin, 31.01.2024 günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden üç bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Ramazan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir” ifadeleri kullanıldı. Daha geçen ay Fatih Cami imamına da bıçaklı saldırı düzenlenmişti. Pişkin'in Eczacı komşusunun ihbarı üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri soruşturma başlattı. Fatih Cerrahpaşa Kocamustafapaşa Caddesi üzerinde bulunan çay ocağı içerisinde yapılan incelemede Ramazan Pişkin'in bıçakla öldürüldüğü kaydedildi. Cinayetin aydınlatılması amacıyla çevrede bulunan kamera kayıtları inceleme altına alındı. Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.
Diyarbakır'da küçük yaşlardan itibaren araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami'de vatandaşlara anlatarak sembol isim haline gelen Ramazan Pişkin, halk arasında “Filozof Ramazan” ve Ramazan Hoca” olarak da biliniyordu. Diyarbakır’ın sevilen simalarından olan Pişkin, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde tedavi altına alınmıştı.47 yaşındaki Pişkin’in hastaneye yatırılması sosyal medyada #RamazanHocaYalnızDeğildir etiketiyle gündem olmuştu. Diyarbakır’ın sevilen simalarından olan Ramazan hoca kısa süre önce Trabzon’dan gazeteci-Ahmet Külekçi’ye selam göndermişti.Ramazan Hoca mesajında ; “Ahmet Külekçi kardeşime selam olsun ben Ulucamiden Ramazan Hoca” demişti. Külekçi olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek “Kendisi ile Diyarbakır’da tanışmış sohbet etmiştim .Sonra her fırsatta bana selam gönderirdi. Çok üzgünüm mekanı cennet olsun” dedi..
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT