Araç sahiplerine son dakika: Bu tarihten sonra trafiğe çıkmaları yasaklanacak Araç sahiplerine son dakika: Bu tarihten sonra trafiğe çıkmaları yasaklanacak

Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, gıda güvenilirliğini sağlamak ve halkın sağlığını korumak adına tarladan çatala kadar her adımda titizlikle çalıştıklarını belirtti. Ramazan ayı boyunca 7 bin 500'den fazla gıda kontrol görevlisiyle Türkiye genelinde yoğun denetimler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Bu denetimler kapsamında özellikle tüketimi artan ürünlere ve iftar yapılan toplu tüketim yerlerine odaklandıklarını dile getiren Yumaklı, ayrıca ramazan paketlerindeki ürünlerin etiket bilgilerini ve son tüketim tarihlerini kontrol ettiklerini vurguladı.
Sonuçlar değerlendirildiğinde, yaklaşık 45 milyon lira tutarında idari para cezası uygulandığını ve 13 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Yumaklı, bu cezaların bozulmuş gıdalar, kayıt dışı işletmeler, hijyen kurallarına uymama ve Türk Gıda Kodeksine aykırılık gibi nedenlerle verildiğini ifade etti.
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte denetimlerin artırıldığını ve tüketicilerin şikayet ve ihbarlarını önemsediklerini vurgulayan Yumaklı, vatandaşların Alo 174 Gıda Hattı'na veya WhatsApp Gıda İhbar Hattı'na şikayetlerini iletebileceklerini söyledi.
Son olarak, Yumaklı, Bakanlık olarak 2023 yılında 1 milyon 300 bin gıda kontrolü gerçekleştirdiklerini ve bu kontrollerde 18 bin 948 işletme hakkında idari para cezası uygulandığını da belirtti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN