24 Haziran 2018 seçimleri, Trabzon siyasetine yeni bir yüz kazandırdı. İYİ Partiden 2.Sıra Milletvekili adayı olan Osman Akbulut seçim sürecinde yaptığı çalışmaları ve ortaya koyduğu performansı ile kendini kabul ettirdi.

 Akbulut milletvekili seçilemese bile siyaseti hizmet için yapan bir değer olarak davanın ve halka hizmetin peşinden koşmaya devam etti. Şimdi ise doğduğu büyüdüğü tütününü soluğu Sebatspor ile hop oturup hop kalktığı ilçesine Akçaabat’a başkan olmak için yola çıktı. Millet ittifakının adayı olarak Akçaabat’ta çalışmalarına devam ediyor ve çok da seviliyor. Kendisi ile Akçaabat’ta partide buluştuk ve bu söyleşiyi onu daha yakından tanımak isteyenler için hazırladık:

En Güçlü İttifak Akçaabat’ta

TAKA: Sayın Akbulut genel seçimden biliyoruz sizi, Akçaabat sevdalısısınız. Sahadaki durumu anlatır mısınız?



OSMAN AKBULUT: Kim memleketimize hizmet ediyorsa Allah ondan razı olsun. Milletvekili seçimleri bizim için zor geçti. Türkiye genelinde ittifak yaptık. Bu ittifak yerel seçime doğru uzadı. Trabzon’da da 7-8 ilçede ittifak yaptık ve Akçaabat İYİ Parti’ye tevdi edildi. İlçe yönetimimiz de bizi bu göreve layık gördü. Bismillah dedik, yola çıktık. Belediyecilik anlayışımız, ortak akılla yönetim olacak. Akçaabat’ın her insanının bu işin içinde olması gerekli. Doğru proje, Adaletli yönetim bizim temel çıkış noktamız. Yerel yönetimde Adaleti hayata geçireceğiz. Ortak akılla neyi kastediyoruz bugün Türkiye’de belediyeler canlı varlıklar olarak değerlendiriyoruz. Aklı duygusu canlıdır. Akçabaat ve Trabzon tarihi bir şehir. Çok önemli bir geçmişi var. Kültür sanat ve turizm şehri diyoruz. Eksiği tamamlayacağız.

Sebat Gençlik Ve Tütün

TAKA: Tütün tarlaları ve Sebat Gençlik size neyi hatırlatıyor?



OSMAN AKBULUT: Sebat Gençlik Akçaabat’ın markasıdır.  Tütün ve Tütünspor markadır. Bu camialara destek veren Kazım Kolotoğlu, Selami Yardım ve Aslan Kalıntaş abimiz ile Hüseyin Reis abimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Maalesef değerlerimizi kaybettik. Sebatspor’u sıradanlaştırdık. Başkan olursam Sebatspor ayaklanacaktır. Belediye ile ilgili özel hat kuracağız ve isteyen istediği anda bana ulaşabilecek. Halk günlerini aylık değil haftalık yapacağız. Sevgi dilini önemsiyoruz.

Trafik En Büyük Sorun Çevre Yolu Şart

TAKA: Şefik bey güzel hizmetler yaptı, eksiklikleri ne idi?



OSMAN AKBULUT: Şefik beye teşekkür ediyoruz, bizim abimizdir. Ondan önceki başkanlara da. Akçabat büyüyemedi. Akçaabat kendi içinde sıkıştı kaldı. Şu anda Akçaabat’ın içine girilemiyor ve otopark sıkıntısı müthiş. Esnafımız çocuklarımız hepsi sıkıntılı. 2000’li yıllarda Koray Aydın bey çevre yolunu planladı. Samsun başardı, Ordu başardı ve çevre yolunu yaptılar. Trabzon ve Akçabaat güneye açılması lazım. Bunun alt yapısını iyi ayarlamamız lazım. Güney çevre yolu Akçaabatın 4.5 kilometre yukarısından geçecek ve 4 dikey yol ilçeden buna bağlanacak. Hep birlikte değerlendirelim. Okullar burda Emniyet burada, hastane, kaymakamlık hepsi burada. Sahil bandında da işletmeler var. Yaya sıkıntısı var araç sıkıntısı var. Akçaabat’ın en önemli problemlerinden birisi Trafik ve ikincisi de otoparktır. Projelerimizi yakında açıklayacağız.

Babam Bizi Ülkücü Terbiye İle Yetiştirdi

TAKA: MHP’nin ilçede adayı yok, oradan sana oy gelecek mi. Meral Akşener’e yönelik ilçede halkın ilgisi hangi seviyede?



OSMAN AKBULUT: Sayın Genel başkanımız Meral hanımın 28 Şubat’taki dik duruşu ile Türk Demokrasisine ciddi katkı veren bir siyasi liderdir. Halk onu seviyor. Akçaabat’ta ülkücü olduğumuzu herkes bilir. Babam 90 yaşında MHP’nin kurcusudur. Dolayısı ile babam yaşıyor, bizim ülkücü terbiye ile yetiştirmesinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Milletimize hizmet için yola çıktık, liderler yukarıda siyaset yapsın biz Akçaabat’ta kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bizim beklentilerimiz var. Karşılığını da görüyoruz. Sahada bize büyük ilgi var. Tüm siyasi partilerden destek alıyoruz.

Herkesin Başkanı Olacağım
 
TAKA: CHP’nin Akçaabat’ta önemli gücü var, rahmetli Yavuz Karan ve Ali Türen Öztürk akla geliyor. Millet ittifakının kazanması için ortak çalışma var mı?



OSMAN AKBULUT: Akçaabat’ta CHP’nin de ciddi bir potansiyeli var. Ali Türen Öztürk bey rahmetli Yavuz Karan değerli isimler. Yavuz kardeşime Allah’tan rahmet diyorum. CHP’lilerle hep istişare halindeyiz, ilçe başkanları çok değerli. Mustafa bey ve Nadir beyle istişare yaptık. Listeyi ortak yaptık. Şu an 6 kişiyi seçilebilir yerden koyduk. Hepsi de pırıl, pırıl tertemiz isimler. Bizi ve CHP’yi en iyi temsil edecek isimler. Meclis üyesi listemiz Akçaabat’ın geleceğinde söz sahibi olacak isimler. 15’e yakın mühendis arkadaşımız var. Belediyelerin en önemli sorunu alt yapıdır. 4 isim alt yapı ile ilgili çalışma yapacak. Pırıl, pırıl isimler. Eğitimcimiz var, Kamuda müdürlük yapmış arkadaşlarımız var. Gençler var, kadınlarımız var. Bu güzel ekiple başkanlığı da alıp ilçeyi 2023’e taşımak istiyoruz.

Modern Sanayi Sitesi

TAKA: İlçede Sanayi sitesi ihtiyacı var mı?



OSMAN AKBULUT: Akçaabat’ımıza modern bir sanayi sitesi lazım. Sürücüler araçları ile geldiklerinde eğer eşleri yanlarında ise dışarda oturup çayını içecek, çocuğu ile oturacak mekanları olacak bir sanayi sitesi. Camisi lokantası olacak berberi olacak bir sanayi sitesi kuracağım. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Atakan beyin güzel projeleri var. Trabzon’un Atakan beye de ihtiyacı var. Kadınlar pazarına gittim kadınlarımız donuyorlar. Reyon yok. Özellikle alt yapı ile kadınların oturacağı güzel bir yer yapacağız. Akçaabat’ın hem girişi hemde çıkışına lüks tuvaletler yapacağız. Misafirler sıcak su ile abdestini alabileceği yerler yapacağız. Dışardan gelen misafirlere de mahçup oluyoruz.

Belediye Başkanı Seçilirsem Neleri Yapmayacağım

-Şatafat ve israf yapmayacağız
-Lüks araçlar binmek şiarımız olmayacak.
-Seçildiğimizde gelen çiçekleri de değerlendireceğiz ve yaşatacağız.
-Belediyenin imkanlarını şahsıma ve yakınlarıma asla kullandırtmayacağım. Adaletle görev yapacağız
-Sahillerimizi halka açacağız, yok edilmesine izin vermeyeceğiz. çocuklarımızı denizle buluşturacağız.
-Rahetli Burhan Kasap Of Çay sanayiini aldığında sağlamıştı. Bana ne önerirsin demişti. Bende abi 1-Sağlık 2-Mütevazilik demiştim. Halka tepeden bakmayacağız.
Asla denemeyin!

TAKA: Sahillerle ilgili endişeniz var, neden?



OSMAN AKBULUT: Yıldızlı beldemiz Trabzon’un girişidir. Çok önemli bir merkez. Yıldızlı ve devamında turizm alanı olması gerekiyordu. Uçarsu var Sera Gölü var, Turizm vadisi var. Mahvettik. Yıldızlı sahilindeki kumsalda ne yapılıyor. Kumsal ve koy orası oraya atık su projesi ve kanalizasyon projesini koydular. Oraya hastane yapılacak ve o hastanenin yanına böyle bir projeyi kabul etmiyoruz ve seçilirsek orada bunu yaptırmayacağız ve kumsalı koruyacağımızı belirtmek isterim.

TAKA: Turizmle ilgili neler söylersiniz?

OSMAN AKBULUT: Sayın Turgut, Türkiye’nin toplam turizm geliri 35 miyar dolar. Bunun sadece yüzde 8’i Trabzon’un. Akçaabat’a düşen pay ise yüzde 3’lük kısımdır. Turizm bir şekilde doğuya doğru kaydı. Eğer Akçaabat’ı iyi planlar isek turizm gelirlerinden aldığımız payı artırabiliriz.

Akçaabat Akbulut’u Sahiplendi



İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut’la birlikte Akçaabat’ın Akçaköy ve Derecik Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Örs ve Akbulut’u büyük bir ilgiyle karşılayan vatandaşlar, yerel yönetimle ilgili düşüncelerini aktararak sorularını yönelttiler. İki mahallede yoğun ilgiyle karşılaşan Örs ve Akbulut, vatandaşlardan değişim için destek istediler.

Bütün İlçenin Adayıyım

Milletvekili Örs, vatandaşların 31 Mart’ta muhtarlıktan büyükşehire kadar tüm yerel yöneticileri seçeceğini belirterek “Bize düşen görev köyümüzü, mahallemizi, ilçemizi, ilimizi; tanıyan, bilen ve başarılı kişileri seçmektir. Adaylarımızı neler yapacağını mukayese ederek seçelim. Osman Akbulut, yalnızca İYİ Parti’nin ya da Millet İttifakı’nın adayı değildir. Osman Akbulut, Akçaabat’ın adayıdır. Biz belediyeyi kazandığımızda AK Partililerin de CHP’lilerin de MHP’lilerin de Saadet Partililerin de başkanı olacağız. Biz yerel seçime gidiyoruz. Genel seçime değil. Biz kimseyi karalamıyoruz. Hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Ancak biz Osman Akbulut’un daha iyi hizmet edeceğine inanıyoruz.” dedi.
Yusuf TURGUT