Trabzon’un Sürmene ilçesinde AK Parti belediye başkan adayı Hüseyin Azizoğlu, açıklamalarda bulundu. Sürmene için göreve talip olduğunu dile getiren Azizoğlu, TAKA Gazetesine süreci değerlendirdi.

Azizoğlu, “Sürmene’mizde daha güzel projeler ve imkanlarla ilçemize daha güzel hizmetler getirmeyi amaçlıyoruz. Hizmet etmeye talip olduk. Görevimizi yerine getirmeye gayret edeceğiz” dedi. 

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Yapılacak işlerimiz var. Projelerimiz var. Gençliğimiz var. Heyecanımız var. Halkımızdan Sürmene’miz için destek istiyorum. 

İLÇEME SEVDALIYIM

TAKA: Klasik bir soru olacak ama neden aday oldunuz?

Sürmene sevdalısıyım. Halkıma hizmet için yolculuğa çıktım ve aday oldum. Bizi biz yapan Sürmene’ye hizmet borcumuz var. 100 yıldır burada ticaret yapıyoruz. Bu hizmet borcumuzu da güçlü, tecrübeli ve teknik bir kadro ile yerine getireceğiz.

SÜRMENE ŞANTİYEYE DÖNECEK

TAKA: Başkan seçilmeniz durumunda Sürmene’de ne gibi değişiklikler olacak?

Projelerimiz var. Sürmene’yi şantiyeye çevireceğiz. Sürmene’nin çehresi değişecek. Turizm cazibe merkezi olacak. Doğası, yeşili denizle buluşacak. Eğitimde çağ atlayacak. Sürmene’mizin kültür değerlerini ön plana çıkaracağız. Ata mesleğimiz gemiciliği geliştireceğiz. İlçemizin önde gelen kültür değerleri olan bıçak ve pideyi hem ülke hem de uluslararası arenada tanınırlığını artıracağız. İstihdama katkı sağlayacağız. Sağlık ve eğitimde ilçemizi cazibe merkezi haline getireceğiz. 

GENÇLERİN İSTİHDAM KAYGISI OLMAYACAK

Biz istihdama katkı sağlayacağız. Gençlerimizin istihdam kaygısını ortadan kaldıracağız. Yatırımcının önünü açacağız. İlçemize yatırım getireceğiz. İş insanları doğup büyüdükleri yere yatırım yapmaları için davet edip teşvik edeceğiz. Bizim yapacağımız sosyal tesis ve yatırımlardan kısıtlı da olsa istihdam sağlayacağız. İstihdama katkı sağlayabiliriz. Ama herkesi belediye bünyesinde istihdam edemeyiz. 

KENT MEYDANINI ÖNEMSİYORUM
TAKA
: Proje tanıtım toplantınızı takip ettik. İlçe için güzel projeleriniz var. Sizin için vizyon projem dediğiniz hangisi?

Projelerimi birbirinden ayıramam. Kapalı otopark ve Pazar yeri ile kent meydanı projemizi çok önemsiyorum. Sürmene ilçemizde çığır açacak bir projemiz. 



EKİBİMİZ GÜÇLÜ SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

TAKA: Büyük projeler var. Bunları yapabilecek misiniz?

Taahhütte bulunduğumuz projelerin alt yapısını oluşturduk. Halkımızın gönlü rahat olsun. Alt yapımız, ekibimiz güçlü. Sözümüzün arkasındayız. Projelerimiz en kısa sürede hayata geçecektir. Tüm çalışmalarımızı şimdiden yaptık. 

İLÇEMİZ GÖÇ VERMEYECEK

TAKA: Kadın, genç ve çocuklara öncelik verdiniz. Neden?

Yaptığımız projeler yarının bizleri içindir. Çocuklar, gençler ve kadınlara öncelik verdim. Gençlerin ilçemizden göç vermesinin önüne geçmek istiyorum. Bunları önceleyerek projelerimi hayata geçirdim. Spor aktivite, sosyal aktivite için farklı bir ilçeye gerek kalmasını istemiyoruz. İhtiyaç duydukları her şeyi ilçemizde kazandırmak istiyoruz. 

PARTİMİZİN EMRİNDEYİM

TAKA: Büyükşehir belediye meclis üyeliği yaptınız. Sonrasında ilçe başkanlığı. Şimdi de belediye başkan adayı oldunuz. Partiniz ne görev verirse yapar mısınız?

Partimin emrindeyim. AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, şahsımıza ne görev verirse yaparız. Dava anlayışımız budur. Genel merkezimizin ve cumhurbaşkanımızın emrindeyim. 

SAHADA OLUMLUYUZ

TAKA: Sahadasınız. Sahada durum nasıl?

Sahadan çok olumlu tepkiler alıyoruz. İnsanların inancı tam. Taahhüdünü bulunduğumuz projeleri en kısa zamanda hayata geçireceğimizi inanıyorlar. Güçlü meclis üyesi profilimiz var. Sahadaki yansımayı olumlu görüyoruz.