Trabzon’dan yıllar önce farklı kentlere göç edenler buralarda okumuş, çalışmış ve kendilerini sevdirerek halkın oylarıyla birlikte Belediye Bşakanlığı ve milletvekilliği makamına kadar gelmişler.
 
İşte bunlardan birisi de Mehmet İspiroğlu. 1961 yılında Trabzon Sürmene’de(Beşköy) doğdu. 1962 yılında Sakarya Karasu ilçesine taşındı. İlk ve ortaokulu burada bitirdi. Askerliğini İzmir’de yaptı. 1984 yılında Türkiye Elektrik Kurumu Sakarya Müessese Müdürlüğü’nde işe başladı. 2008 yılında emekli oldu. 2009 Mart ayında Belediye Başkanı seçildi. İlçenin adeta kaderini değiştirdi. 3.dönem AK Partiden Belediye Başkanlığına hazırlanıyor.  

 
Konut Ağırlıklı Bir Turizm
 
TAKA: Sayın Başkanım İlçe ile ilgili detaylı bilgi alabilir miyiz?
 
MEHMET İSPİROĞLU: Karasu, Marmara Bölgesi'nde, Sakarya iline bağlı ilçe. Doğumunda Kocaali, Güneyde Hendek, Güneybatı da Ferizli ilçesi batısında Kaynarca ilçesi ve kuzeyinden de Karadeniz ile çevrili. Karasu 2014 Mart ayından önce 6 mahalle idi. Büyükşehir kapsamına girdikten sonra 40 mahalle olduk. 50 kilometreden hizmet alanımız 500 kilometreye çıktı. Yazın 600 bine dayanan bir nüfusumuz var. İstanbul’un İzmit’in buraya yakın olması dolayısıyla Sahilimizin düzgün olması nedeniyle yerli yabancı turistler geliyor. Konut ağırlıklı bir turizm var. Otelden daha çok yazlık konut. Konutların sahibi olanlar var, kiralık olanlar var, belediye hizmetlerini buralara da eşit bir şekilde götürüyor.


 
Limana Demiryolu Geliyor
 
TAKA: Sayın Başkan ilçenizin en önemli sorunu nedir?
 
MEHMET İSPİROĞLU: Şuan da önemli sorunumuz yok. 6 ayda bir burada bir mahalle oluşuyor. buralara hizmet getiriyoruz. Yazlık arsamız kalmadı. Göç alan Sakarya’da 3’üncü ilçe biziz.
 
TAKA: Sakarya sanayi bölgesi oldu. Bundan Karasu nasiplenebilecek mi?
 
MEHMET İSPİROĞLU: Karasu’da sanayi başladı. Savunma sanayi de burada kuruluyor. 11 Mart’ta Cumhurbaşkanımızın katılımı ile temel atılabilir. Savunma Sanayi kenti oluşuyor burada.  Limanımız açıldı, 2 yıldan bu yana faaliyette. Çalışıyor aktif. Karadeniz Sahil Yolu çalışmalarımız var. Otoyol var Samsun’da çıkacak.  Demiryolu çalışması sürüyor.  Limana demiryolu geliyor. Ulaşım Aksları çoğalıyor. Havaalanımız yok. O da olur inşallah. Sabiha Gökçen ve Cengiz Topel havalimanları buraya yakın.


 
300 Personel İle Çalışıyoruz
 
TAKA: 2 dönemdir görev yapıyorsunuz. Yerel seçime 1 yıl kaldı. 3’üncü dönemde de var mısınız?
 
MEHMET İSPİROĞLU: Potansiyel adayım. Nasip bakalım. Sakarya Elektrik dağıtımından beri hep insanlarla beşeri ilişkiler içerisindeydim. İnsanlarla aramızda ki iletişim iyi. Aday olduk seçildik. Bir dönem daha AK partiden aday olarak devam etmek arzusundayım. Ama Partim ve Milletimiz ne derse odur.
 
TAKA: Belediyede kaç personel var?
 
MEHMET İSPİROĞLU: 300 personel ile çalışıyoruz. Nüfus 63 bin. Kayıtsız nüfusla kışın 100 bin, yazın 600 bini buluyor.
 
Trabzon İlçe Belediyelerinden Gelirimiz Daha İyi
 
TAKA: Büyükşehirler ile alakalı olarak nüfusa göre değil de yüz ölçümüne göre dağıtım yapıyorlar. Mesela Trabzon Erzurum’da 10 bin nüfus fazla olmasına rağmen aylık 12 trilyon az alıyor. Belediyenin ekonomik yapısı nasıl. Trabzon’da ilçe belediyeleri biz bakan gibiydik şimdi elimizde hiçbir yetki kalmadı diyorlar. Zor durumdalar. Şuan da Karasu Belediye’sinin borcu dönüşebiliyor mu?
 
MEHMET İSPİROĞLU: Tabi dönüyoruz. Sakarya’da Toyota firması var ihracat yapıyor. Vergi iadesi alıyor. Oradan bazen payımız azalabiliyor. Onu bizden kesiyorlar. Ama dönüştürülemeyecek bir borcumuz yok. Geçtiğimiz yıl 400 kilometre Su şebekemiz değişti, hemen 15 gün sonra asfaltını, parkesini yapabiliyoruz. Trabzon’daki ilçe belediyelerinden gelirimiz daha iyi. Sakarya’nın ödediği vergiden Büyükşehir pay alıyor. O paydan ilçe Belediyelerine de geliyor.  
 
OSB’ye Yatırım Geliyor
 
TAKA: Organize Sanayi Bölgesi var mı?
 
MEHMET İSPİROĞLU: Bir organize sanayi bölgemiz var. Kibar Holding 1700 dönüm yer aldı. Tuzla’daki yatırımlarını buraya taşıyacak. BMC de Karasu’ya geliyor. Ethem Sancak beyin dediğine göre 10 bin kişi sadece BMC’de çalışacak. Önümüzdeki yıllarda Karasu’nun önü açık. İstihdam anlamında da işsiz gencimiz kalmaycak. Zaman zaman istihdam talepleri bizi zorluyor.
 
Ustalık Dönemi Projeleri
 
TAKA: Çok önemli projeler geliştirdiniz, bu projeleri sizden dinleyebilirmiyiz?
 
MEHMET İSPİROĞLU: Yeni Terminal Binası Projesi, Yeni Pazaryeri Projesi, Meydan Projesi, Yeni Mahalle Balık Müzesi, Karasu Kalesi Restorasyon Projesi, Seyir Terası Projesi, Marina ve Yat Limanı Projesi, Film Platosu Projesi, Akgöl Golf  Sahası Projesi, Yeni Hayvan Barınağı Projesi var. Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Acarlar Longozu ile ilgili yeni proje açıkladı. Toplamda 18 milyon 500 bin liraya mal olacak proje 2018 yılı yatırım programına alındı. 
 
Liman Kenti Olabiliriz
 
TAKA: Hükümetten en önemli talebiniz nedir, Başbakan size sorsa ilk yaptıracağınız ne olurdu?
 
MEHMET İSPİROĞLU: İlk yapacağım Demiryolu sadece Karasu’ya gelmiyor. Arifiye- Karasu- Bartın hattı var. Bartın’a Karadeniz’in en büyük limanını yapıyorlar. Karadeniz’de liman yapmak zor. Demiryolu çalışmaları var. Direk Karasu Limanına geliyor demiryolu. Karasu’nun girişinden de Bartın’a gidiyor. Ro-Ro gemisi hafta yaklaşıyor. Bizim önceliğimiz demiryolu. Gelirse burası Liman kenti olabilir.
 
Halkımızın Hep Yanındayız
 
TAKA: Sayın İspiroğlu Belediye yoğun, sosyal anlamda da halkla içiçesiniz, asker annesini ziyaret ettiniz elini öptünüz neler hissettiniz?
 

MEHMET İSPİROĞLU: Geçtiğimiz haftalarda Afrin’den top mermisinin üzerine Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu yazıp sosyal medyadan paylaşan Karasulu askerimiz Er Yılmaz Egelioğlu’nun hanesine  İlçe Jandarma Komutanımız Bnb. Ahmet Tevfik Altunel, Kurudere Mahalle Muhtarı Yusuf Kaya, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Ege, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı kardeşlerimizle ziyaret düzenledik. Yaptığı jest hem bizleri sevindirdi hem de gururlandırdı. Bu önemli süreçte her zaman birbirimize destekçi olmalıyız. Biz, birlikte olursak ayaktayız, biz birlikte olursak yıkılmayız. Kalbimiz, duamız, gerekirse canımız kahraman ordumuzun yanındadır. Görüyoruz kiAfrin operasyonunda kahraman ordumuz destan yazıyor. Bizi birbirimizden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ve şunu tüm dünya iyi bilsin ki zafer kahraman ordumuzun olacaktır.
YUSUF TURGUT