AK Parti Trabzon Arsin Belediye Başkan aday adayı Şaban Bülbül Taka Gazetesine açıklamalarda bulundu.
 
Şaban Bülbül 1968 yılında Trabzon’un Arsin ilçesinde doğdu. İlkokulu merkezde, orta ve lise öğrenimini Trabzon İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. K.T.Ü Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılından itibaren şahsına ait mühendislik, müşavirlik ve asansör montajı hizmeti veren firma ile ticaret yapıyor. Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği, yönetim kurulu üyeliği(2013-2018), TOBB Arge ve İnovasyon Kurulu Üyeliğive Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmekte. TMOB İl Kordinasyon Kurulu (İKK) Sekreterliği (2014-2018) görevini yürüttü. Aynı zamanda Arsinspor’da futbol şube sorumluluğu ve asbaşkanlık görevlerinde bulundu.  2013-2016 yılları arasında 1461 Trabzon Futbol Kulübü’nde başkanlık yaptı ve şampiyonluk yaşadı. Evli ve 3 çocuk babası.
 
Genel Başkanımızın Yüküne Omuz Vermek İçin Yola Çıktım
 
TAKA: Sivil toplum örgütlerine ve spor camiasına yıllarınızı verdiniz şimdi siyasettesiniz neler söyleyeceksiniz?
 


ŞABAN BÜLBÜL: Siyaset yabancı olmadığım bir alan. Bugüne kadar sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarım sırasında siyasete de yakın oldum, içerisinde bulundum. Ama bugüne kadar siyasi kimliğim ön plana hiç çıkmamıştı. Şimdi ise siyasi kimliğimi ön plana çıkararak hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Siyaset sayesinde her zaman iç içe olduğum hemşehrilerim ve ilçeme daha fazla hizmet edebileceğimi düşündüğüm ve hizmet ehli AK Parti ile birlikte Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve misyonunu kendime şiar edindiğim için siyaseti tercih ettim.
 
Doğup Büyüdüğüm Topraklar
 
TAKA: Bu dönem Arsin Belediye başkan aday adayı oldunuz ve bu toplumda kabul gördü, neden Arsin?
 
ŞABAN BÜLBÜL: Neden Arsin sorusunun cevabı aslında çok açık. Yıllardır gururla taşıdığım Arsinli kimliğimle memleketime hizmet etme amacıyla Arsin’den aday oldum. Sonuçta, köyüm, memleketim, doğup büyüdüğüm topraklar. Hiçbir zaman uzak kalmadığım, aklımın hep odak noktası olan ilçem Arsin’e hizmet etme amacı ile ilçemden aday oldum. Ayrıca Arsin’imizi hemşehrilerimiz ile birlikte çocukların ve gençlerin hayal kurdukları bir yaşam alanına dönüştürmek için bu göreve talibim. Ama herşeyden önemlisi bir vefa borcum varsa ki var, bu borcu ödemek için Arsin...  
 


İstişare Yaparak Çıktım
 
TAKA: Aday adayı olmadan önce kimlerle istişare yaptınız?
 
ŞABAN BÜLBÜL: Arsinli hemşehrilerim ile istişare yaptım ve onların çizdiği belediye başklanlığı portresine uygun olduğumu düşündüğüm için belediye başkan aday adayı oldum. Ayrıca uzun yıllar hem siyasi hem de birçok alanda etkin ve duayen olan dostlarım ve büyüklerimle istişareler yaparak yola çıktım. Hem hemşehrilerim hem de dostlarım ve büyüklerimin desteklerini alarak yol haritamı belirledim.
 
TAKA: Siz mühendissiniz, mühendis gözüyle birlikte Arsin’de eksik olan nedir?
 
ŞABAN BÜLBÜL: “Arsin’de eksik olan değil de tam olarak yapılamayanlar nelerdir?” diye baktığımız zaman ilçemiz gelecek yılların gelişmeye namzet ilçesi. Gelecek yıllar içerisinde Arsin’imizin kalkınması için yapılması planlanan hizmetlerin projelerinin hazırlanması aşamasında bulunduğum için yapımına da katkı vermeye ve gerçekleşmesini sağlamaya çalışacağız.
 
Mobilya Kent Ve Kentsel Dönüşüm
 
TAKA: Eğer başkan adaylığı size layık görülür ve seçilirseniz yapacağınız büyük bir projeden söz eder misiniz?
 


ŞABAN BÜLBÜL: Arsin’in geleceğiyle ilgili projeleri şu anda hazırlanmış. Yatırım Adası, Organize Sanayi Bölgesi ile bütünleşerek yapılacak olan bir sanayi kenti, MOBİAD’ın hazırladığı Mobilya kenti, Demiryolu, Kentsel Dönüşüm’ün yanı sıra Arsin’in bir meydana, pazar yerine, otoparklara ihtiyacı var. Birçok farklı projenin yapılması gerekiyor. Görüşlerini almış olduğum gençlerin hayalini kurduğu 20-30 yıl sonrasının Arsin’ini oluşturmak için yapılacak olan projeler ve bugünün gençlerinin hayallerini gerçekleştirmek bize nasip olur.
 
Kolkola Olacağız
 
TAKA: Dr. Erdem Şen Arsin’e 3 dönem hizmet etti. Başkan adayı olur seçilirseniz onun deneyimlerinden yararlanacak mısınız?
 
ŞABAN BÜLBÜL: Arsin gibi bir yerde 15 yıl Belediye Başkanlığı yapmış bir kişinin deneyiminden faydalanmayacağım demek Arsin’e ihanettir. Sadece Sayın Dr. Erdem Şen başkanım değil Arsin’e başkanlık yapan, hizmet eden herkesle birlikte kol kola yürümemiz gerekiyor. Zaten “Biz biriz” derken “biriz” kelimesinin açılımında Arsinli kimliği olan herkes vardır. Sadece Arsin’de yaşayan değil, Türkiye’nin her yerinde bulunan Arsinliler için de geçerli bu. Sayın Dr. Erdem Şen bugüne kadar Arsin için önemli hizmetler yaptı. Kendisine bu hizmetleri için bir kez daha bir Arsinli olarak teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben de bu bayrak yarışında Arsin’imize hizmet etmeye talibim.
 
Arsin OSB Gelişecek
 
TAKA: Arsin’de OSB var, Yatırım adası gelecek. Makine Mühendisi olarak Arsin OSB’nin gelişimi sağlanabilir mi?
 
ŞABAN BÜLBÜL: Yatırım Adası ile Arsin OSB belki de bir kabuk değiştirecektir. Arsin Yatırım Adası’nda oluşturulacak olan sektörlerin atölyesi olarak Arsin OSB faaliyet gösterecektir. Arsin OSB’nin ona göre kendisini dizayn etmelidir. Bu sadece Arsin OSB için değil, Arsin’deki meslek okulları da, Meslek Yüksek Okulu, Endüstri Meslek Lisesi gibi teknik okullar da bu planın içerisinde olacaktır. Onlar da kendilerini buna göre hazırlamalıdır.
 
Önce Şeffaflık
 
TAKA: Eğer aday gösterilir ve seçilirseniz nasıl bir başkan profili çizeceksiniz?
 
ŞABAN BÜLBÜL: Şeffaf, adil, herkese fırsat eşitliği tanıyan bir yönetim anlayışı ile birlikte vizyoner olan ve diğer vizyoner ilçelerimizle rekabet oluşturarak Arsin’imizi ön sıralara taşıma azim ve kararlılığıyla çalışan, nitelikli yaşam alanları oluşturarak ilçemiz ve ilçe halkımıza hizmet etme amacını güden, aynı zamanda da bunları ortak akıl ile gerçekleştiren bir başkan olmayı hedefliyorum. 
 
Arsin İçin Her Zorluğa Hazırım
 
TAKA: Siz gazeteci olsanız Arsin Belediye başkan adayına hangi soruyu sorardınız bu soruya da cevap alabilirmiyiz?
 
ŞABAN BÜLBÜL: “Siyasetin güzel bir yüzü olduğu gibi yıpratıcı bir yüzü de var. Talip olduğunuz belediye başkanlığı makamları da siyasetin bu yüzünü görüyor. Sevilen bir iş insanı olarak buna hazır mısınız?” diye sorardım. Cevabım ise “Arsin için herşeye hazırım. Arsin’e hizmet etme sevdası herşeye değer diye düşünüyorum” olurdu.
 
Son olarak eklemek isterim ki; Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti hükümeti Türkiye’yi merkeze koyarak izlediği ve toplumumuzun geniş kesimleriyle birlikte ortak akıl ile hareket ederek, yine toplumumuzdan onay alarak, siyaset ve hizmet yapmaktadır. Bu toplumsal uzlaşı ile siyasi iradenin kararlılığını birleştiren Türkiye bir çok alanda hedeflerini büyüterek gelişmektedir. Bu büyük hareketin yansıması olarak Arsin ilçemiz de AK Parti iktidarı döneminde ufkunun açıldığı, vizyonu ve misyonunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 2023-2053-2071 hedeflerine uygun olarak yürümek zorundadır.
Sonay Çaluk