Kiev Independent'in haberine göre, Rusya'nın Ukrayna'ya 7 Şubat günü düzenlediği saldırıda büyük ölçekli füze ve drone kullanıldı. Kiev'deki saldırıda 6 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Başkentin Dniprovskyi bölgesindeki iki yüksek gerilim hattı da füze saldırısından zarar gördü.

Harkiv Valisi Oleh Suniehubov, Rus kuvvetlerinin yerel saatle sabah 6 civarında Harkiv'i en az dört kez vurduğunu açıkladı. Mykolaiv'e düzenlenen saldırıda ise ilk etapta bir kişi yaralandı, ancak belediye başkanı daha sonra yaralının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Lviv Valisi Maksym Kozytskyi, seyir füzelerinin Lviv, Ternopil ve Ivano-Frankivsk arasında manevra yaptığını belirtti. Lviv'in yaklaşık 77 kilometre güneyinde bulunan Drohobych'te de çok sayıda patlama yaşandı ancak herhangi bir can kaybı veya hasar bildirilmedi.

Japon Donanmasına Ait 2 Helikopter Pasifik Okyanusu'na Düştü: Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor Japon Donanmasına Ait 2 Helikopter Pasifik Okyanusu'na Düştü: Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Kiev'de bağımsız gazeteciler, şehrin batı yakasında su temininde geçici sorunlar yaşandığını bildirdi. Saldırıların neden olduğu hasar ve kayıpların arttığı gözlemleniyor.

KAYNAK/NTV

Editör: Ayşe Sancak