Depremin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Meryem Özgenç, Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir ülke olmasına rağmen, ülkeyi yönetenlerin depremlerle ilgili gerekli hazırlıkları yapmadığını ve bu nedenle yaşanan yıkım ve acıların kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Özgenç, açıklamasında şunları söyledi:

"Bundan tam 1 yıl önce, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde ve Elbistan ilçesi merkezli 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem yaşadık. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, insanlar sevdiklerini ve evlerini kaybetti. Evet, bu büyük bir felaketti! Ancak Türkiye'miz büyük bir ülke! Önemli olan husus, imkânlarımızı doğru değerlendirerek, süreci iyi yönetebilmektir. Maalesef deprem öncesi hazırlık sürecini iyi yönetemedik ve deprem sonrası süreci de sağlıklı bir şekilde yönetemedik. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala elle tutulur adımlar atılamadı. Deprem bölgesindeki insanlarla sürekli olarak iletişim halindeyiz ve durumlarını yakından takip ediyoruz. Ancak verilen vaatlerin yerine getirilmediğini bizzat o insanlardan görüyoruz. Televizyonlarda yapılan yardım kampanyaları, milyonlarca lira toplandı. Herkes büyük çapta yardımlar yaptığını ilan etti, ancak hala onlarca insan sefalet içinde yaşıyor."

Özgenç, depremin öncesi ve sonrasında yaşanan ihmalkarlıkların sonucunu vatandaşların canlarıyla ödediğini vurgulayarak, bu sorumluluğun belediyeler tarafından da üstlenilmesi gerektiğini belirtti. Belediyelerin denetim görevlerini yerine getirmediği durumlarda, yapıların ayıplı veya güvensiz olduğunu saptamalarının büyük bir sorun teşkil ettiğini ifade etti.

Son olarak, Saadet Partisi'nin belediyecilik anlayışını paylaşan Özgenç, şehirlerin sağlam, kültürel kimliğe uygun, doğal ve tarihi dokusunu koruyan yerleşim alanları olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, şehirlerde koruyucu ve kalkınma odaklı sosyal politikaların planlanması ve uygulanmasının önemine dikkat çekti.

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan 1 Mayıs Etkinliklerinde Emekçi Kadınların Yanında AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan 1 Mayıs Etkinliklerinde Emekçi Kadınların Yanında

Meryem Özgenç, depremde kaybettikleri vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diledi ve hayatta kalanlara sağlık, huzur ve güvende bir yaşam temennisinde bulundu.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak