SANAYİ DEVRİMİ

Alex Ferguson Ve Abdullah Avcı

Sonuçlarıyla dünyanın gidişatını değiştiren en önemli olaylardan biri de Sanayi Devrimidir.  Bilhassa ikinci Sanayi Devrimi büyük buluşların yapılması ile neticelenmiştir. Sanayi Devriminin merkezi ise İngiltere’nin Manchester şehridir.

Manchester aynı zamanda futbolda yapılan devrimin de merkezidir. Bilhassa Alex Ferguson’un başa geçmesiyle büyük başarılar yaşayan Manchester United, Ferguson ile13 Premier Lig şampiyonluğu ve 2 Şampiyonlar Ligi zaferi, 5 Federasyon, 4 Lig ve 1 Kulüpler Dünya Kupası başarıları yaşamıştır. Manchester United sahada olduğu gibi masada da kazanmış ve uzun süre dünyanın en zengin kulübü olarak kabul edilmiştir.Kulübün tarihini değiştiren Ferguson, adını altın harflerle futbol tarihine yazdırmıştır.

Son günlerde Trabzon halkı ve Trabzonsporlular oldukça mutlu günler geçirmektedir. Türkiye liginde akıl almaz bir puan farkıyla liderlik koltuğunda bulunan ekibimiz, oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla taraftarlarını mest etmeye devam etmektedir. İstanbul’un üç büyük kulübüyle 20’nin üstünde puan farkı bulunan Trabzonspor’un geldiği bu nokta, hemen herkes tarafından büyük bir başarı hikâyesi olarak kabul edilmektedir.

Bu başarı hikâyesinin baş aktörü ise Abdullah Avcı’dır. Zira geçen sezon takımın başına geçtiğinde devraldığı zayıf kadro, ligde 17’nci sırada bulunuyordu. Dipte aldığı Trabzonspor’u hızla yukarılara taşıyan Avcı, bütün spor otoriteleri tarafından başarılı kabul edilmiştir.

Abdullah Avcı’nın başarısının sırrı ise geçen sezon sonunda yaptığı planlamada yatmaktadır. Takımın kalite eksikliğini çok iyi tespit eden Avcı, yerinde ve zamanında yapılan transferle sorunsuz bir kamp dönemi geçirmiştir. Doğru planlamanın ödülünü kısa zamanda alan Trabzonspor, oynadığı futbol ve aldığı puanlarla hemen her kesimin takdirini kazanmıştır.

Abdullah Avcı’nın başarıları ülkedeki futbol iklimini değiştirdiği gibi Trabzon’daki futbol anlayışını da değiştirmeye başlamıştır. Artık Trabzonspor taraftarı en ufak bir başarısızlıkta kelle almaktan, takıma desteğini çekmekten imtina etmektedir. Mâli başarılara, sahadaki futbol kadar önem verip, ne olursa olsun öncelikle takımını desteklemeyi düşünmektedir. Bunun en güzel örneğini de kombine ve forma satış rakamları ile ortaya koymaktadır.

Şunu ifade etmek gerekir ki, bazen bir kişinin ortaya koyduğu başarı hikâyesi milyonlarca insanın hayatını etkileyebilmektedir. Sanayi Devriminin çılgın mucitleri çelik, tren rayları, petrol, elektrik ve kimyasal teknoloji alanında yaptıkları yeniliklerle dünyada büyük değişikliklere yol açmıştır. Sanayi Devriminden ilham alan Manchester şehri aynı zamanda futbolda yaşanan devrimin de merkezini oluşturmuştur. Alex Ferguson’un kazandığı başarılar ve getirdiği yeni futbol kültürü, dünyadaki hemen her kulübe örnek olmuştur. Artık kulüpler, kazanılan kupalar kadar, istikrara ve mali performansa da önem vermeye başlamıştır.

Trabzon da Türkiye’de futbol devrimini yapan kulüptür.Çeşitli nedenlerle başarıları kesintiye uğramış olsa da bu gerçek asla değişmeyecektir. Bugünlerde tıpkı Alex Ferguson, örneğinde olduğu gibi Abdullah Avcı’nın gelişi ile daha evvel yarım kalan futbol devrimini, zirve noktaya taşıma şansı doğmuştur.

Bunun olabilmesi için Abdullah Avcı, Trabzonspor’un Alex Ferguson’u olarak kabul edilmeli,kendisiyle uzun süreli mukaveleler imzalanarak futbol şubesinin anahtarı Avcı’ya emanet edilmelidir.

Bugüne kadar ki duruşu ve başarılarıyla Abdullah Avcı bunu fazlasıyla hak etmektedir.