Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Mahkemede ifade veren Semih Kaya, 2011 yılında Galatasaray'da oynamaya başladıktan sonra bankanın Florya şubesinde hesabının açıldığını ve Seçil Erzan'ın kendisine saklı bir fon önerdiğini, avantajlarından bahsettiğini ve yatırım fonu olduğunu söylediğini ifade etti. Kaya, bu fon için 1.2 milyon Euro'yu Seçil Erzan ve Ali Yörük'e teslim ettiğini açıkladı.

Semih Kaya'nın ifadesine göre, Seçil Erzan daha sonra kendisine 10 milyon dolar alacağını söyledi ve toplamda 4.1 milyon doları Seçil Erzan'a verdi. Ancak Kaya, alacağı parayı aldığından daha az bir miktarla ifade verdi ve 3,5 milyon dolar aldığını belirtti. Kendisine verilen paraları hesaba aktarırken Seçil Erzan'ın şube müdürü olarak yanında olduğunu söyledi ve sözleşmeleri, banka kaşeli imzalı belgeleri bulunduğunu dile getirdi.

Mahkeme başkanının, Semih Kaya'ya Seçil Erzan'ın aksine en fazla parayı aldığını belirttiğini söylemesi üzerine Kaya, bu durumu kurgu olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Duruşma sırasında Seçil Erzan ise savunmasında her şeyi doğru söylediğini ancak kanıtlayamadığını belirtti ve MASAK raporları ve teknik raporlarla hesap hareketlerini incelemeye davet etti.

Seçil Erzan'ın kuzeni Tanın Yılmaz ve eşi Merve Yılmaz'ın ifadeleri ile diğer tanıkların dinlenmesine karar verildi. İddianamede yer alan 21 şikayetçi arasında Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera, Buse Terim gibi isimler bulunuyor. Seçil Erzan için "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talep ediliyor. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası isteniyor. Mahkeme süreci devam ediyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT