SilahSaldırı Okulda Meydana Geldi

Vantaa'da bulunan bir okulda silahlı saldırı yaşandı. Olayda zarar görenlerin ve saldırganın tamamının 18 yaşından küçük olduğu bildirildi. İlk raporlara göre, saldırıya uğrayan herkesin 12 yaşında olduğu ve 3 çocuğun yaralandığı açıklandı. Bir polis sözcüsü, yaralıların hastaneye kaldırıldığını doğruladı.

Yetkililerden ve Okul Müdüründen Açıklamalar Geldi

Viertola okulunun müdürü Sari Laasila, "Acil tehlike sona erdi" diyerek olay hakkında detaylı bir yorum yapmaktan kaçındı. İçişleri Bakanı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gün korkunç bir şekilde başladı. Vantaa'daki Viertola okulunda silahlı saldırı olayı yaşandı. Şüpheli yakalandı" şeklinde paylaşımda bulundu.

Polis ve Soruşturma Detayları

Fotoğraf Çektirme Anı Korkunç Bir Sonla Bitti: Yanardağın İçine Düştü! Fotoğraf Çektirme Anı Korkunç Bir Sonla Bitti: Yanardağın İçine Düştü!

Finlandiya polisi, saldırının Viertola okulunda gerçekleştiğini ve okulun birinci sınıftan dokuzuncu sınıfa kadar yaklaşık 800 öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirtti. Polis, olay yerinde incelemelerin sürdüğünü ve çevredeki vatandaşların bölgeden uzak durmalarını ve evlerinde kalmalarını istedi. Saldırganın yakalandığı ve gözaltına alındığı bildirilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: NTV