Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışma Başlıyor: İstanbul İstikameti 50 Gün Trafiğe Kapalı Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışma Başlıyor: İstanbul İstikameti 50 Gün Trafiğe Kapalı

Otomobil Fiyatlarında Büyük Düşüş! Sıfır ve İkinci El Araçlar Dibi Gördü

Geçtiğimiz yılın son aylarında gerileyen ikinci el otomobil fiyatları, 2024 yılının Ocak döneminde nominal bazda hafif bir artış gösterse de, enflasyona göre düzeltilmiş gerçek fiyatlar hala düşük seviyelerde seyrediyor.

İkinci el ilan sitelerinden alınan verilere göre, Ocak ayında satılık otomobil fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre %8,5, bir önceki aya göre ise %6 düşüş gösterdi.

Buna karşın, otomobil fiyatları nominal olarak geçen yılın aynı dönemine göre %50,9 artış gösterirken, aralık ayına kıyasla bir değişiklik yaşanmadı.

Peki, şu anda yaş ve kilometreye göre en çok tercih edilen araçlar hangileri? İkinci el piyasasında gerçek fiyatlarda düşüş devam edecek mi? İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ertemel'in konuşmasından önemli başlıklar şu şekilde:

"2024 yılında sıfır otomobil fiyatlarındaki artışlar, ikinci el araç fiyatlarına da yansıdı. Aralık 2023'e kıyasla Ocak ve Şubat aylarına doğru ikinci el araç fiyatlarında %2-3 oranında bir artış gözlendi.

2023 yılı baz alındığında, genel ikinci el araç fiyatlarının ortalama %50 arttığını söyleyebiliriz."

Muhabir: TUNCAY UÇKUN