Ailesi, Weathers'ın 1 Şubat'ta huzur içinde uykusunda vefat ettiğini açıkladı ve onun olağanüstü bir hayat yaşayan, sanata ve spora büyük katkılarda bulunan bir insan olduğunu vurguladı.

Weathers, kariyerine 1960'lı yıllarda kolej futbolu yıldızı olarak başladıktan sonra 70'lerin başında profesyonel kariyerini sonlandırdıktan sonra oyunculukla tanıştı. Küçük rollerle başladığı 'blaxploitation' filmleriyle adını duyurdu. Oyunculuğa olan ilgisi, insanların güzel repliklere gülmesi ve alkışlaması hissini yaşamasıyla büyüdüğünü söylemişti.

Weathers'ın en ikonik rollerinden biri, Sylvester Stallone ile birlikte çalıştığı 'Rocky' serisinde Apollo Creed karakteriydi. Bu rolle büyük çıkış yapan Weathers, boksörü canlandırmanın zorluklarını sette yaşadığı anılarla paylaşmıştı.

ABD'den İsrail'e 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Onaylandı! ABD'den İsrail'e 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Onaylandı!

1987 yılında, Arnold Schwarzenegger ile birlikte 'Predator' filminde rol alarak aksiyon sinemasının vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. 1988'de 'Action Jackson' başrolünde yer aldı ve 1990'lı yıllarda 'Happy Gilmore' ve 'Arrested Development' gibi yapımlarda da göründü. Ayrıca, 'Oyuncak Hikayesi 4'te Combat Carl karakterini seslendirdi.

Usta oyuncunun ölümünün ardından meslektaşları ve sevenleri, onun harika bir insan, baba, aktör, atlet, zeki ve komik bir kişi olduğunu belirterek ona olan saygı ve sevgilerini dile getirdiler. Carl Weathers, sinema dünyasında ve izleyicilerin kalbinde unutulmaz bir efsane olarak anılacak.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak