Şiran için hazırladıkları projelerini açıkladı. Seçildiği takdirde Şiran’da birçok projeye imza atacağını belirten Kara projelerinin turizm, eğitim ve istihdam temeline dayandığını ifade etti.
16 yaşından beri siyaset içerisinde olduğunu dile getiren Kara, Şiran için hazırladıkları projelerini üç temel başlıkta topladıklarını belirtti. Abdulbaki Kara açıkladıkları bütün projelerin dayandığı temelin eğitim, turizm ve istihdam olduğunu dile getirdi. Bu üç kelimenin Şiran için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Kara Şiran’ın Gümüşhane’ye en uzak ilçe olduğunu belirterek ilçenin bazı konularda kısır bir döngü içerisinde kaldığını ama her geçen gün jeopolitik konumu itibarı ile pozitif özellikler yüklenen bir ilçe olduklarının altını çizdi. Şiran’ın tampon bir bölge de olduğunu, özellikle güney koridordan gelip kuzey sahillere geçecek tüm araçların ilçeden geçtiğini belirten Kara güzergâhtaki Zigana tünelinin bu anlamda çok büyük bir etkisi olduğunu ve ilçe olarak Tersun dağına tünel beklentileri olduğunu ifade etti. Tersun dağına yapılacak olan tünelin hem zamandan, hem yakıttan hem de birçok parametreden tasarruf sağlayacağını dile getiren Kara ilçenin çevre ilçe ve illere ulaşımının da rahatlayacağını sözlerine ekledi. 

TURİZM İLE KALKINACAĞIZ
Turizm temeline dayanan projelerini açıklarken yılda yaklaşık 200 bin turisti ilçede bulunan Tomara Şelalesi Tabiat Parkında ağırladıklarını ifade eden Abdulbaki Kara yapacakları turizm yatırımları ile 400 bin turist hedefi koyduklarını vurguladı. İlçede güncellenmesi gerekn bazı turizm noktaları olduğunu söyleyen Kara bu noktaları güncellerken henüz ortada olmayan bazı yeni destinasyonları turizme kazandıracaklarını belirtti. İlçe merkezine 4 km mesafede bulunan Koruluk Barajını hazırladıkları projeler ile turizme kazandıracaklarını belirten Kara baraj çevresine restoranları, dev salıncağı ve feribot gezintisi gibi seçenekleriyle bir yaşam alanı, konaklama için bir bungalov çalışması ve karavanı ile gezen turistler için bir karavanköy alanı oluşturacaklarını belirtti. İlçe merkezinden başlayıp koruluk barajına kadar devam eden bir bisiklet ve yürüyüş yolu projesi de hazırladıklarını dile getiren Kara hem turistlerin hem de ilçe sakinlerinin gezinti yapabilecekleri alanlar oluşturacaklarını ifade etti.Kara ayrıca ilçe merkezindeki Bayraktepe noktasına da Bungalov yapacaklarını sözlerine ekleyerek bölgede bir Sevgi Yolu oluşturacaklarını ifade etti. Hayata geçirmek istedikleri bu projeler ile yerli ve yabancı turistlerin ilçe merkezinde gezinti yapabilecekleri, Bayraktepe alanında yöresel ürünler tüketerek vakit geçirecekleri nezih bir ortam oluşturmak istediklerini belirten Kara yine turizm için hazırladıkları Kültür Sokağı projesi ile ilçeye gelen turistlerin Şiran’a özgü yöresel ürünler ve hediyelik eşyalar alabilecekleri bir nokta ortaya çıkaracaklarını sözlerine ekledi.İlçe merkezine birisi büyük birisi küçük iki adet Millet Bahçesi yapacaklarını vurgulayan Kara projeleri vatandaşlarla istişare ederek hazırladıklarının altını çizdi. Yine dolaylı yoldan turizmi etkileyecek; içerisinde sosyal etkinlik alanları, sinema salonu, bowling salonu ve macera parkı gibi seçenekleri ile bir Yaşam Alanı projesini Şiran’a kazandıracaklarını file getiren Kara her yönüyle ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda projeler hazırladıklarını ifade etti.

EĞİTİMDE NELER YAPACAĞIZ
Demokrat Parti Şiran Belediye Başkan Adayı Abdulbaki Kara projelerini açıklarken eğitim alanında da hizmetler yapacaklarını belirtirken Şiran’da öğrencilerin okul haricindeki eğitim faaliyetleri noktasında geride kaldıklarını ve bundan çok dertli olduğunu ifade etti. İki çocuk babası olarak öğrencilerin okul dışında eğitim faaliyetlerini devam ettirebilecekleri bir seçeneğin olmamasından dert yanan Kara hazırladıkları projeler ile bu soruna da çözüm üreteceklerini vurguladı. Öğrencilerin kendi yeteneklerini fark edebilecekleri ya da öğretmenlerin öğrencilerinin yeteneklerini fark edebilecekleri farklı alanlar açmak istediklerini söyleyen Kara öğretmenlerin öğrencilerle okul dışında da bir araya gelebilecekleri seçenekler oluşturacaklarını dile getirdi. İki önemli proje hazırladıklarını vurgulayan Kara şunları söyledi; “İki tane çok önemli projemizi ortaya çıkaracağız. Malumunuz gençlerimize artık Z kuşağı diyoruz. Gençlerimiz gerçekten çok zekiler ama bu zekâları fark edecek birilerine ihtiyaç var. Bunu fark ettirecek de ortamlara ihtiyaç var. Bilim Şiran projemiz ile gençlere bu imkânı sağlamış olacağız. Bilim Şiran projemiz TÜBİTAK destekli bir projemiz olacak. Burada özellikle de yeteneği yüksek öğrencilerimizin keşfedilebileceği bir alan ortaya çıkarmış olacağız. İlçemizde çok fazla imkân olmadığı için gençlerimizi Teknofest ya da benzeri etkinliklere çok getiremiyoruz. Bizim gençlerimiz için çok daha güzel imkânlar ortaya çıkararak onların keşfini sağlamamız lazım. Bunun haricinde bir de Kitap Cafe projemiz var. Bu projemiz okullar bölgesine çok yakın. Burada her öğrencimizin ücretsiz internet hizmeti alabileceği, çayını kahvesini alabileceği, ödevini ve araştırmalarını yapabileceği, ders çalışabileceği rahat bir alan oluşacak. Projelerin dışında biz her yıl 8. sınıf öğrencilerimizi Çanakkale’ye götüreceğiz. Her yıl uçağa hiç binmemiş öğrencilerimizden 50 çocuğumuzu uçakla İstanbul’a götüreceğiz. Ama başarılı olan öğrencilerimizi götüreceğiz. Başarıyı ödüllendirip bütün öğrencilerimizi teşvik edeceğiz. Tabi bunu öğretmenlerimizle birlikte istişare ederek yapacağız. Bunun haricinde ilçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için de projelerimiz olacak. Onlara desteğimizi hiç esirgemeyeceğiz, belediye olarak her zaman yanlarında olacağız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla öğrencilerimizin her türlü aktivitelerinde yanlarında olacağız. Altını çizerek söylüyorum öğretmenlerimizle, idarecilerimizle istişare ederek çalışmalarımızı yapacağız.” 

İŞSİZLİĞİ BİTİRECEĞİZ 
Yaklaşık 5 aydır sahada olduğunu ve seçim çalışmalarını yürüttüğünü belirten Abulbaki Karagittikleri her yerde işsiz sayısının fazlalığından bahsedildiğini veilçede işsizliğin temel sorunlardan birisi olduğunu dile getirdi. Bireysel anlamda iş sözü vermekten yana olmadığını ifade eden Kara işsizliğe çözüm üretecek projeler oluşturduklarını söyledi. İlçede 500 ile 600 arasında işsiz olduğunu vurgulayan Kara bu durumla dertlenerek iki senedir bu konu üzerine çalıştıklarını belirtti. 500 kişiyi istihdam edecek bir kapasite ile Şiran’da Tekstil Kent Projesini hayata geçireceklerini belirten Abdulbaki Kara projenin üç aşamalı olarak tamamlanacağını dile getirdi. İlk aşamada geçici bir yer ve yaklaşık 120 kişilik bir istihdam ile projeyi başlatacaklarını söyleyen Kara aynı zamanda inşaat faaliyetlerini de hızla başlatacaklarını belirtti. İnşaat faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından tam kapasite ile üretim yapacak Tekstilkent projesinin yaklaşık 500 kişiyi istihdam edeceğini belirten Kara ‘işsizliği çözeceğiz’ ifadelerini kullandı. Öte yandan yakın gelecekte yaşanacak enerji, gıda ve su sorunlarına yönelik çalışmalarının da bulunduğunu ifade eden Kara ilçenin Akbulak köyünde bulunan temiz su kaynağının gerekli tesisler kurularak markalaştırılıp piyasaya sürüleceğini duyurdu. Su fabrikası proje ile yine ilçede bir istihdam oluşturacaklarını dile getiren Kara bütün projeleri ve turizm ile yaşanacak hareketlilik sayesinde yaklaşık 700 kişilik bir istihdam hedeflediklerinin altını çizdi. Şiran ilçesinde sabah saat 9’dan sonra diğer ilçe ve şehirlere herhangi bir toplu ulaşım seçeneği olmadığını sözlerine ekleyen Abdulbaki Kara kuracakları Toplu Ulaşım Kooperatifi sayesinde Şiran-Kelkit-Erzincan ve Şiran-Gümüşhane-Trabzon güzergâhlarına sabah, öğle ve akşam toplu ulaşım imkânı oluşturacaklarını dile getirdi. 

Yeni Anayasa Çalışmaları İçin İlk Temas Gerçekleşti; CHP Genel Başkanı ve TBMM Başkanı Arasında Görüşme Yeni Anayasa Çalışmaları İçin İlk Temas Gerçekleşti; CHP Genel Başkanı ve TBMM Başkanı Arasında Görüşme

TOKİ’DE GÜNDEMİNDE
Bu projelerin haricinde birçok proje açıklayan Demokrat Parti Şiran Belediye Başkan Adayı Abdulbaki Kara’nın açıklaması şu şekilde; “ Diğer projelerimiz de şu şekilde sıralayabiliriz. Dar gelirliler için TOKİ Projemiz var. En az 300 konutun olacağı projemizden hiç ev sahibi olmamış vatandaşlarımız yararlanabilecek. İlçemizde Perşembe pazarı olarak bilinen alanı kapalı pazaryeri ve ticarethane olarak yeniden düzenleyecek bir projemiz var. Bu proje şehir merkezindeki en prestijli projemiz olacak. Altı ticaret hane, üstü mesken şeklinde tasarladığımız projemizin ön kısmında kapalı bir Pazar yeri oluşturulacak. İlçemizde herkesin bildiği Halkbank Caddesinde cephe düzenlemesi yapacağız. Bütün bina cephelerini giydireceğiz ve kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız. Maalesef ilçemizde mahallelerimizde çocuk parkı yok. Her mahallemize en az birer tane çocuk parkı yapacağız. Taziye evi olmayan mahallelerimizde taziye ve kültür evi yapacağız.Gurbetçilerimizin talepleri doğrultusunda bir proje hazırladık. Hobi bahçeleri olan bir villa kent projemiz var. Bir kooperatif kurma yoluyla yapacağımız projemize gurbetçilerimizi de ortak edeceğiz. Şiran’a geldiklerinde onlara yetecek düzeyde bir bahçe ve ev imkânı sunmuş olacağız.İlçemizde bir erkek Kuran Kursu ihtiyacımız var. Hayırsever bir vatandaşımız yerini de bağışladı, oraya bir erkek Kuran Kursu yapacağız.İlçemizin 3 farklı girişi var. Bu girişlerdeki şehir geçişlerini düzenleyerek ilçemizi çok daha güzel bir görünüme kavuşturacağız.Bütün projelerimizi hayata geçirip yapmak ve yaptıktan sonra da sürekli bakmak istiyoruz. Biz bütün projelerimizi sürdürülebilirlik parolasıyla hazırladık. Diğer siyasi parti adaylarına da başarılar dileyen Abdulbaki Kara centilmence bir seçim yarışı geçirmeyi temenni ettiklerini belirterek Şiran için en hayırlı sonucun ortaya çıkmasını dilediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Doğukan ÖZKURT