Ç.Rizespor Süper Lig’de bu sezon deplasman maçlarının en başarısız takımlarından bir tanesi. Yeşil-mavililer lig de 199 gün sonra İstanbul’da İstanbulspor’u 4-0 mağlup etmişti. Deplasman kabusuna son verdi dedik ama kabus geri döndü.

Rizespor İstanbul’da üst üste oynadığı dış saha maçlarının ikincisinde Avrupa yakasında dün Başakşehir’e her iki yarıda kalesinde gördüğü gollerle mağlup oldu.  Isınırken sakatlığı nükseden Shelvey zorunlu olarak kadrodan çıkartıldı. Bu eksiklik büyük bir şansızlık olduğu gibi takımın gücünden önemli bir gücü almış oldu.

Rizespor Başakşehir önünde karşılaşmaya  tutuk ve kötü başladı. Bu başlangıç ile de kötü bir gol yedi daha maçın başında. Ev sahibi takım faul atışını hızlı kullandı. Defans oyuncuları adeta uyuya kalında kaleye atılan şutu Gökhan elinden sektirdi seken topu da filelere gönderildi. Müsabakanın ilk yarısında oldukça etkisiz kalan Rizespor rakip kalede hiç etkili olamadı. Varesonovic, Zekiri ve Akintola, takıma hiçbir akım koyamadılar. Sahip oldukları topları hiçbir şekilde iyi kullanamadılar. Akintola Rizespor için tam bir vaka olmaya baladı. Hiçbir katkısı yok. Elini kolunu sallayıp sahanın içinde gezip dolaşıyor. Sözde ben futbol oynuyorum diyor. Sözden öteye gidemiyor. Hiçbir katkısı yok.  Futbola küsüp gerilen ve gerileyen futbolcular oldu. Bununla da Rizespor ilk yarıda rakip defansa ve stoperlere hiçbir zorluk çıkarmadı.

Yeşil-mavililer ilk yarıdaki kötü oyunundan sonra ikinci bölümde farklı ve iyi bir görüntü ortaya koydu. Başakşehir kalesinde etkili oldu. Ataklar geliştirip pozisyonlar buldu. Mincev’de takımdaki gerileyen futbolcuların başında geliyor. İkinci yarının başında Olawoyin’in şutu kaleciden döndü. Dönen topta Mincev topu boş kale yerine gök yüzüne gönderdi.  Mincev geriledikçe geriliyor. Bulgar oyuncuya kalp nakli ve şok lazım.  Yeşil-mavililer etkili olduğu 2. Devre de çok net gol pozisyonları bulmasına rağmen final vuruşlarını yapamadı. Son dokunuşla topu filelere gönderme becerisini maalesef gösteremedi. İkinci yarıda Başakşehir’den çok daha fazla atak yapıp pozisyon üretmesine rağmen gol atma becerisini gösteremedi. Futbolun temel kanunu atamayana atarlar. Maçın uzatma bölümünde Taha Şahin’in sağ tarafta kaptırdığı top hem penaltıya hem de kırmızı kartta neden oldu. Son dakika da penaltı yapılmaması gereken bir pozisyonda Mocsi, rakibini çekince penaltı ve kırmızı kart geldi. Başakşehir penaltıdan atığı 2. Golle maçı kazanan taraf oldu. Rizespor özellikle ikinci yarıda oyunu istediği gibi oynayıp domine etmesine rağmen golü bulamadı. Bir şut ta direkten geri döndü. Bu kadar atak yapıp pozisyona girdiğin maçta golü atacaksın. Atarsan kazanırsın atamaz sanda sonucuna katlanırsın. Son haftalarda farklı galibiyetler alan Rizespor’un dün İstanbul’da gol atmadaki eko sistemi bozuldu. Forve oyuncusuysan pozisyonu yakalayınca affetmeyeceksin. Topu boş kale yerine gök yüzüne vurmayacaksın. Rizespor dün sorunu ve sıkıntıyı forvette yaşadı.