Çaykur Rizespor, iç saha galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Yeşil-mavililer, evinde geriye düşüp üstelik bir de penaltı kaçırdığı maçta Gaziantep FK’yı 3-1 mağlup etme başarısını gösterdi.

Dış saha maçlarında başarılı olamayan Rizespor iç sahada kazanmaya devam ediyor. Konuk takım alt sıralardan kurtulmak için geldi. Rizespor ise geçen hafta almış olduğu farklı mağlubiyetin acısını unutturmak istiyordu. İki taraf için böylesine önemli bir müsabakada iki takım da dikkatli ve kontrollü oynadı. Rizespor, kendi sahasında rakibi karşısında oyunun ilk yarısında etkili olamadı.

Vasat bir futbol ortaya koydu. Zaten ilk yarıda Rizespor adına yazılacak fazla bir şey yoktu. Maçın ikinci yarısına iki takım da daha aktif başladı. Yeşil-mavililer hücuma kalktığı anda kaptırdığı top ile hızlı çıkış yapan konuk Gaziantep golü atarak öne geçti.

Bu gol de Rizespor’un aklının başına gelmesini sağladı. Gole kadar Gaziantep kalesinde etkili olamayan Rizespor, oyuncu değişiklikleriyle birlikte Gaziantep kalesini ablukaya almaya çalıştı. Kornerden, duran toptan Gaziantepli oyuncunun kendi kalesine attığı golle Rizespor beraberliği sağladı. Bu golde takıma moral verdi. Ligin geride kalan haftalarında sadece 1 penaltı kazanan Rizespor, ikinci penaltısını kazandı ama öne geçme şansını da Shelvey ile kullanamadı. Kaçtı penaltı. Buna rağmen coşkusunu artıran Rizespor, moralini bozmadan galibiyet golünü aradı ve buldu. Sahanın en iyisi olan İbrahim Olawoyin, kendisinin hazırladığı pozisyonda çıktığı kafa ile golü atarak takımını öne geçirdi.

Bu golle iyice rahatlayan Rizespor, uzatma bölümlerinde skoru korumak için oyunu kontrol etmeye çalıştı. Gaziantep FK’nın üst üste korner kullandığı bu bölümde topa sahip olan kaleci Gökhan uzun oynadı. Orta sahaya kadar çıkan Gaziantep kalecisi Nita’yı geçen Zeqiri, topu üçüncü kez Gaziantep filelerine göndererek skoru belirledi. Rizespor, gole kadar iyi oynamadığı bir maçı kazanarak hem puanını 42’ye çıkardı hem de ‘Ben sahamda kazanmaya devam ederim’ mesajını verdi. Tabi Rizespor’da İlhan Palut’un ve futbolcuların bu maçtan da ders çıkarması gereken çok ciddi dersler de var. Geçen hafta İstanbul’da farklı mağlubiyetten sonra kaleci Gökhan’da dün iyi kurtarışlar yaptı. İbrahim Olawoyin, dinamo gibi çalıştı. Bu maç böyle bitmez diyerek takımı coşturan ve galibiyete getiren isimdi. Bununla da Rizespor çok önemli bir galibiyet alarak yoluna devam etti. Gökhan tuttu, İbrahim Olawoyin de yüreğini ortaya koydu.