Spor yazarları, Trabzonspor - Samsunspor maçını dikkat çeken ifadelerle değerlendirdi. İşte o yazılar...

İSKENDER GÜNEN (SABAH) Bulunduğu yeri koruma ve daha yükseklerde yer alabilmek için önündeki takımların puan kayıplarını beklemek durumunda olan bir Trabzonspor var. Amaç oynanan oyundan çok bunu gerçekleştirebilmek için alınması gereken 3 puan. Dünkü maçta bu gerçekleşti. Alınan galibiyetten bağımsız futbol sorgulanmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü beklentilerin ve arzu edilenin uzağında bir görüntü ile karşı karşıya geldiğimiz gerçeğini görmeliyiz.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Sonuca bakıp Trabzonspor cephesinde "her şey yolunda mı?" diye sorsanız, "gol öncesi ve sonrası hikayeye bakın" derim. Kazanırsın, kaybedersin. Lakin bir oyun karakterin olur. Trabzonspor'da yük bazı isimlerin kişisel çabası ve yeteneğine kalmış. Çalım atacak, adam eksiltecek, kaleyi düşünecek, duran toplara kafa vuracak, rakibin zaaflarını değerlendirip gol bulacaksın. Bu takım futbolcu kalitesi olarak ligin ilk dört ekibi içinde yer alır. Ancak ekip hüviyeti eksik.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Trabzonspor iyi oynamıyor ama kazanmasını biliyor. Futbol sonuca odaklı bir oyun... Abdullah Avcı bu felsefe ile sahaya çıkıyor. Türk futbolunun 'puan kaşifi ve galibiyet sihirbazı' Abdullah Avcı! Trabzonspor taraftarı, ilk başlarda oynanan oyuna tepki gösteriyordu. Ama art arda alınan galibiyetler, Trabzonspor taraftarını mutlu etmeye başladı. Takım kazandıkça öz güveni de yükselmeye başladı. Sahadaki oyuncular, panik yapmıyor, golün ve galibiyetin geleceğini biliyor. O yüzden sabırlı ve risksiz futbol oynuyor Trabzonspor.

OLCAY ÇAKIR (FANATİK) Trabzonspor’da eksikleri olan, rotasyona girmekte zorlanan takımlardan olunca kazanmanın önemine vurgu yapmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bekleri üzerine kaç yazı yazdım biliyorum ama yine bekleri çalışmayan bir Trabzonspor izledik. Stoperler özellikle önleri de eksiklerini kapatırken özellikle Baniya iyi bir maça imza attı Benkoviç'le birlikte. Onauchu demese de önde top tutamıyoruz eleştirisiyle biraz da onu işaret etmişti Abdullah Avcı. Bence istasyon oldu, iyi bir performans gösterdi Onuachu. Yalnızlığını anlatmak için uzun cümleler kurmak yerine oyunun son bölümlerinde sağ korner bayrağı yanındaki yalnızlığını hatırlatsam kafi gelir sanırım.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) İşin en ilginç yanı, Uğurcan'la birlikte önünde defans 4'lüsü ve orta sahada Mendy ve Berat'la birlikte 7'li bir savunma ve orta saha kuran Trabzonspor'un bu kadar çok pozisyon vermesiydi. Ayrıca öndeki dört oyuncuyla genellikle gol arayan Bordo-Mavililer bu 'iki parçalı' oyunla attığından daha fazlasını kaçırdığı gibi hak ettiği 3 puanı da aldı.

KORAY DURKAL (HÜRRİYET) Bu sezon Trabzonspor maçları izleyenlere çok fazla keyif vermeyen bir şekilde geçiyor. Kabul etmek gerekir ki bu oyuncu profilleri Abdullah Avcı’nın arzuladığı oyun yapısı için müsait değil. Samsunspor karşısında ilk yarıda 0.16’lık gol beklentisine rağmen 2 gol bulmaları aslında maçın bir anlamda özeti gibiydi.
TAKA/AYTEKİN AKAY 

Editör: Ayşe Sancak