İSKENDER GÜNEN (SABAH) Bazı oyuncular var ki takım için büyük önem taşır. Nwakaeme gibi bir fenomenden sonra transfer edilen Trezeguet, Trabzonspor için şu an geldiği noktada bir oyuncudan çok daha fazlası. Bu sezon oynadığı her maçta hücumda sorumluluk alan bir görüntü çizdi. Ve takıma en fazla katkı yapan oyuncuların başında geldi. Attığı kritik gollerle de takıma önemli puanlar kazandıran bir oyuncu oldu. Saygı duyulması gereken bir figür.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Trabzonspor iki farklı öne geçtikten sonra son bölümlerde yediği golle strese girse de, kulübeden gelenlerin yeterli süreyi alması ve güven kazanması şart. Oturmayacaklar, oynayarak katkı verecekler.

Onlar şans bulduklarında neler yapabileceklerini gösterebilirler. Örnek mi? Fountas. Sezon bitiminde gönderilmesi konuşuluyordu, dün Konya deplasmanında öyle kritik bir anda jenerik gole imza attı ki, Avcı'nın bu futbolcuya neden güvendiğini anladık. Sabır, anlayış, doğru öğreti ve güvendir dersin adı.
Dün geceye dair en çarpıcı saptama, Trabzonspor'un gelecek sezon UEFA hedefi yolunda önemli bir adım daha attığı.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Trezeguet'nin golü için 'futbolseverlerin gözlerinin pasını silen bir goldü' yorumlarını yaparken, Fountas sahneye çıktı ve jeneriklik bir gol atarak maçın skorunu ilan etti. Vişça'nın penaltı atışı da usta işiydi. N'Zonzi'nin sayısı ise Konyaspor'a yetmedi. Trabzonspor çok güzel gollerle kazanarak, sadece sahaya odaklandığını gösterdi. Bordo-mavililer, lig üçüncülüğü yolundaki avantajını kalan maçlara taşırken, oynadığı futbolla Ziraat Türkiye Kupası'nın da favorisi olduğunu gösterdi. Mislav Orsic'in dünkü maçla birlikte sahalara dönüşü de (90+1'de oyuna girdi) Trabzonspor adına galibiyet kadar önemliydi.

Trabzonlu futbolcu Almanya ve İngiltere'den Gelen Teklifleri Geri Çevrildi Trabzonlu futbolcu Almanya ve İngiltere'den Gelen Teklifleri Geri Çevrildi

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET) Maçın büyük bölümü için ne bir tempodan ne de bir baskınlıktan bahsetmek mümkün. Oyun tam bu sıkışıklıkta devam ederken, sahneye bir taç atışı sonrasında gelişen hücumda Trezeguet çıktı. Mısırlı, kimsenin beklemediği bir anda öyle bir vuruş çıkardı ki sadece Konyaspor’un kalesinde gördüğü ilk ceza sahası dışı golünü kaydetmekle kalmadı, bordo mavililer adına maçın kırılma anına imza atmış oldu.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) Trabzonspor santrfor eksikliği nedeniyle 4-6-0 gibi santrforsuz bir düzenle sahada yer aldı. Özellikle Pepe'nin statik bir forvet oyuncusu olmayışı, arkadaşlarına daha fazla alan yaratması ve atılan gollerle farkını ortaya koyması farklı bir oyuncu olduğunun göstergesiydi. Elbette dün akşam alkışı fazlasıyla hak eden isim Trezeguet'ydi. Bordo-Mavililerin attığı 6 golün 5'ine (3 gol, 2 asist) katkı veren, şu ana kadar 10 gole ulaşıp transfer edildikten sonra en iyi performansını sergileyen Mısırlı yıldız, performansıyla kendisine güvenenleri mahcup etmedi.

HASAN SARIÇİÇEK (TÜRKİYE) Şiir gibiydi Trabzonspor Konya’da. Tempolu futboluna bayıldım. Seyretmeye doyamadım. Kendi kendime, ‘İşte Avcı’nın takımı budur arkadaş’ dedim. Trabzonspor’u ancak bu futbol ve bu karakter kupa ve lig üçüncülüğü hedefine taşır. Neden mi? En başta TFF’ye karşı ‘Adalet herkese lazım’ türünden omuz omuza sergiledikleri 30 saniyelik sessiz ama anlamlı bir protesto şekilleri var ki takdire şayan. Futbol mu? Saat gibi… Takdire şayan. Trabzonspor’u haftalardır taşıyan Trezeguet’nin perdeyi açan golü öyle böyle değildi. Bir son vuruş ustalığının eseri ve de kalite sunumu olarak kelimenin tam anlamıyla jeneriklikti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN