Sağlıklı Nesiller Yetişmeli 

Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu’nda haftanın 6 günü, sabah, öğle, akşam olmak üzere üç seansta yapılan antrenmanlarda çocuklar hem eğleniyorlar hem de yüzme sporunu öğreniyorlar. Külüp Başkanı Nihat Demir, “Yüzme sporu, beden sağlığına ciddi yararlar sağlarken eğlendiren aynı zamanda dinlendiren bir spordur. Yüzmeyi diğer sporlarından ayrıan en önemli özelliklerden bir tanesi de aynı anda bütün kas ve kas guruplarının etkin bir şelilde çalışmasıdır” dedi.

Nelere Dikkat Edilemeli?

Antrenör Fatih Çolak ise şunları söyledi; “Amacımız sağlıklı bir nesil yetiştirlmesinin yanı sıra spor ile gelen disiplin ve özgüveni çocuklarımıza kazandırmak. Kaliteli antrenör kadrosuna sahibiz. Başta ben olmak üzere Erhan Erdem, Aleyna Altuntaş, Samet Esaspahlivan ve Davut Odabaş nezaretinde çocuklarımıza en iyi ve en üst düzey eğitimi vermekteyiz.” Antrenör Fatih Çolak, Trabzon Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nde 10 yılını doldurmanın mutluğunu yaşadığını da belirterek, “10 yıl içinde binlerce çocuğumuza yüzme öğretmenin yanı sıra bir çok gencimizi de yüzme antrenörlüğüne yönlendirip, bu gençlerimizin yüzme antrenörü olarak camiamıza kazandırmanın ayrı gururunu yaşıyorum” dedi.

Trabzon’da ASCA Belgeli Tek Antrenör

Antrenör Fatih Çolak sözlerini şöyle bitirdi; “Devamlı değişen ve bilgileri yenilenen bir sporu yapmaktayız. Bunun için devamlı araştırma ve yeni teknik eğitimleri öğrenmek zorundayız. Önemli olan ilk temel eğitim gruplarıdır. Bu guruplar ileride çocuğun bu sporu ne kadar sevmesi ve iyi bir sporcu olaması için ilk temeldir. Bu grupta çocuk, suyu ve antrenörü ne kadar severse sporcuya o kadar verimli bir eğitim verebilirsiniz. Uluslar arası eğitimlerde buna çok dikkat ediyorlar. Verilen eğitimde 5 yaşındaki çocuğa yüzme sporunu sevmesinin piskolojik ve tekniksel olarak analatılmaktadır.”
 
Editör: TE Bilisim