Süper Lig'in iddialı ekibi Göztepe, savunma bölgesinde yaşanan sakatlıklara çözüm bulmak için harekete geçti. Kasımpaşa karşılaşmasında sakatlanan Adama Traore'den sezon sonuna kadar faydalanamayacak olan sarı kırmızılılar, teknik direktör Bayram Bektaş'ın raporu doğrultusunda bu kez Trabzonspor'a yöneldi.

Sözleşmesi Bitiyor

Sarı-kırmızılılar, ocak ayında ara transfer döneminde Karadeniz ekibinin sol beki Luis Ibanez'i kadrosuna katmak için girişimde bulunacak. Arjantinli oyuncunun kulübüyle sözleşmesinin sezon sonunda sona erecek olması Göztepe'nin elini güçlendiriyor. 30 yaşındaki tecrübeli futbolcuyu bonservisiyle sarı-kırmızılı renklere bağlamayı planlayan Göz- Göz, ikinci yarıda defansın solunda hiçbir problem yaşamak istemiyor.

Kiralama Formülü

Yönetim, futbolcunun bonservisinin alınamaması durumunda ise kiralama teklifini de Trabzon yönetimine sunacak. Geçen sezonu Karabükspor'da kiralık olarak geçiren Ibanez, bu sezon ligde 1 maçta forma giyerken daha çok süre alabileceği takıma gitmek istiyor.

Kulübeden Çıkamadı

Göztepe'nin sol bek adayları arasında yer alan Arjantinli savunmacı Luis Ibanez, Trabzon'da üçünü sezonuna girerken bir türlü yedek kulübesinden çıkamadı. 30 yaşındaki futbolcu Karadeniz ekibine transfer olduğu 2016-2017 sezonunda ligde 5 maçta görev alırken, geçen sezonu da kiralık olarak Karabük'te geçirmişti. En istikrarlı dönemini Karabük'te yaşayan ve 21 maçta forma giyen Ibanez, bu sezon da sadece bir maçta bordo-mavili formayı giydi.

Liste Kabarık

Göztepe yönetimi, Traore'nin yerine sol bek için arayışlara başlarken listesi de hayli kabardı. Bursaspor'un genç savunmacıları Onur Atasayar ve Umut Meraş'ın yanı sıra Newcastle'dan Faslı sol bek Archraf Lazaar listede yer alıyor. Yabancı kontenjanının dolu olması ayrıca kadro dışı kalan Ghilas ve Scarione'nin durumlarının belirsizliği yabancı takviyesi konusunda yönetimin elini kolunu bağlıyor.
 
Editör: TE Bilisim