Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün imza attığı protokol çerçevesinde ‘engel tanımayan’ çocuklara,  sportif etkinlikler, sosyal ve kültürel faaliyetler ile psikolojik ve sosyal destek hizmetleri veriliyor.
 
Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzunda devam eden yüzme kurslarına katılan çocukların neşe dolu saatler geçirdiğinin altını çizen İl Müdürü Birdal Öztürk, “Özel öğrencilerimizi her türlü sosyal ve fiziksel risklerden uzak, sportif, sosyal ve kültürel olanaklardan azami ölçüde istifade ederek, çocukça yaşamalarına olanak sağlama konusunda herkese büyük görevler düşüyor. Bu yüzden Engelsiz Yaşamı Kulaçlıyoruz Projesi’ni çok önemsiyoruz. Spor yapan çocuklarımızın fiziksel, motor, zihinsel ve sosyal yönden gelişimlerine destek olmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Engelli ve risk gruplarındaki çocukların sporla tanışmalarını sağladıklarını kaydeden Başkan Genç de, sportif etkinlikler sayesinde çocukların kendi ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olduklarına dikkat çekti. Başkan Genç, “Sportif faaliyetler aracılığı ile sosyalleşmelerine olanak sağladığımız öğrencilerin engelleriyle utanmadan ve rahatça toplumda yaşayabilme özgüvenine kavuşmaları çok önemli. Sporu bir araç olarak kullanarak engelli bireylerin sportif yeteneklerinin geliştirilmesine ve fiziksel becerilerinin pekişmesine katkı sağlayacağız." diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim