“Futbol sahada oynanmalı, masa başında değil”
 
Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, Medipol Başakşehir maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Müsabakayı yöneten hakem Halil Umut Meler ve VAR odası hakemi Fırat Aydınus’un verdikleri kararlarla ligin kaderi ile oynadıklarını ifade eden Şahin, “Aynı hakem Beşiktaş maçında 7 yanlı ve yanlış karar veriyor.
 
“Puanlarımızı Gasp Ettiler”
 
Ayrıca 7 dakika uzatma veriyor. Bu süreye iki yanlış karar sığdırıp iki puanımızı gasp ediyor. Bunu herkes görüyor. Herhalde yaptıklarından memnunlar ki, bu kez Başakşehir maçına atanıyor. Bu maçta da 11 yanlı ve yanlış kararı var. Pazar akşamı emeklerimiz çalındı. Türkiye’ye tiyatro izlettiler. Süreci ısrarla takip edeceğiz. Bakacağız hem maçın hakemi hem de VAR’ın başındaki Fırat Aydınus’un düdükleri ‘gümüş’ten mi, yoksa ‘demir’den mi?” dedi.
 
“Türkiye’ye tiyatro izlettiler”
 
Şahin, “Trabzonspor duruşunu bozmadan yoluna devam edecek. Ancak sorun şu ki; futbola adaletli bir yönetim anlayışı gelmediği müddetçe bugün yarın başka takımlarımız da aynı kaderi yaşayacaktır. Halil Umut Meler, kararlarıyla sadece bir müsabakanın değil Süper Lig'in tamamına etki etti. Bu arkadaşımızın ve VAR sisteminin başında bulunan Fırat Aydınus’un zihinleri maçı yönetmek ile ligi yönetmek arasında sıkışıp kalmış. Müsabaka başladığı anda, ligi yönetmek ve sıralamaya etki etmek için sahaya çıktıklarını sadece biz değil, tüm Türkiye çok net bir şekilde gördü. Bir ligin kaderiyle oynadılar. Pazar akşamı bir tiyatro sahneye koydular ve bunu koskoca ülkeye izlettiler.
 
“Sorumlusu TFF’dir”
 
Bunun sorumlusu ilk başta Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Sonrasında Merkez Hakem Kurulu’dur. Devamında Halil Umut Meler ve Fırat Aydınus’tur. Galip gelirsek puan farkı kapanacak, beraberlik halinde ligde yarış kızışacak. Birileri bu sonuçları istemiyor mu? Trabzonspor'un her türlü zorluğa rağmen zirve yarışında olması rahatsızlık veriyor herhalde. Biz futbolun sahada oynanıp kazanılan bir oyun olmasından yanayız. Ama müsaade etmediler. Biz Trabzonspor olarak bu iki hakemin ne şekilde bir değerlendirmeye tabi tutulacağını ısrarla takip edeceğiz. Bakacağız düdükleri ‘gümüş’ten mi yoksa ‘demir’den mi yapılmış? Bu hafta anlayacağız!” dedi.
 
“Adalet duygusunu kaybettiler”

 
Meler'in atamasının ne anlama geldiğini bildiklerini ifade eden Haluk Şahin, ''Bizler gerek başkanımız, gerek yönetim kurulu üyelerimiz, gerek antrenörümüz, gerekse tüm futbolcu kadromuz ile her zaman ve her koşulda iyi niyetimizi muhafaza etmeye çalıştık. Halil Umut Meler, sezonun ilk yarısında, hakemliğe ilk başlayan birinin bile yapmayacağı hatalarla dolu bir Beşiktaş maçı yönetti. Öyle yönetti ki göz göre göre maçın kaderine etki edecek 7 yanlış kararı var. Buna rağmen Halil Umut Meler, bu.
Editör: TE Bilisim