Sörloth’tan Müthiş Kafa
 
Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turu rövanş maçında Çek ekibi Sparta Prag ile karşı karşıya geldi. Deplasmandan 2-2’lik beraberlikle dönmenin avantajı ile sahaya çıkan Trabzonspor, 40 bini aşkın taraftarının desteği ile maça çok etkili başladı. İlk dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koyan Bordo-Mavili ekip, 11.dakikada Sörloth’un golü ile 1-0 öne geçti. 22.dakikada Abdülkadir Ömür’ün kafa vuruşunda kaleci Nita tam köşeden topu çıkardı, dönen topu yine Abdülkadir Ömür tamamlamak istedi ancak kaleci Nita yine gole izin vermedi. Müsabakanın ilk 45 dakikası 1-0’lık skorla Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
 
Neler Oldu Neler
 
Müsabakanın 78.dakikasında Hlozek’in golü ile skor 1-1’e geldi. Son dakikalarda Sparta Prag inanılmaz baskı yaptı. Bu bölümde Trabzonspor kontra ataklarla rakip kalede gol aramaya çalıştı. 90.dakikada Abdülkadir Ömür’ün vuruşunda kaleci gole izin vermedi. 90+2.dakikada Ekuban’ın vuruşunda yine kaleci Nita devleşti. 90+3’te ise Obi Mikel vurdu yine kaleci kurtardı. Uzatma dakikalarında Nwakaeme adeta şov yaptı, Sparta Prag savunmasının aklını aldı! Fakat, 90+5.dakikada kazanılan penaltıyı Nwakaeme kaçırdı. Müsabakanın 90+7.dakikasında kontraya çıkan Trabzonspor, Novak’ın golü ile 2-1 öne geçti ve sahadan galip ayrılarak adını Play-Off turuna yazdırdı.
 
STAT: Şenol Güneş SK MP
 
HAKEMLER: Jakob Kehlet***, Lars Hummelgaard***, Heine Sorensen***
 
TRABZONSPOR: Uğurcan***, Pereira***, Hüseyin Türkmen***, Hosseini***, Novak***, Jose Sosa***, Abdülkadir Parmak*** (Dk.84 Doğan Erdoğan*), Abdülkadir Ömür***, Nwakaeme***, Ekuban***, Sörloth*** (Dk.79 Obi Mikel*)
 
SPARTA PRAG:
Nita**, Sacek**, Radakovic* (Dk.68 Kozak*), Costa** (Dk.61 Hancko*), Hanousek*, Krejci**, Kanga**, Hasek** (Dk.78 Mandjeck*), Plavsic**, Tetteh*, Hlozek*
 
GOLLER: Dk.11 Sörloth (Trabzonspor), Dk.78 Hlozek (Sparta Prag)
 
SARI KARTLAR: Abdulkadir Parmak, Obi Mikel (Trabzonspor), Plavsic, Krejci (Sparta Prag)
 
KIRMIZI KART: Dk.87 Plavsic (Sparta Prag)
 
Editör: TE Bilisim