Fenerbahçe ikinci yarıda çok iyi oynadığı maçta Trabzonspor'u 98-78 yendi. Luigi Datome sezonun en parlak performansını sergilerken Ahmet Düverioğlu da takımına katkı verdi. İlk yarıda üçlüklerle farkı 16 sayıya kadar çıkaran Trabzonspor ise ikinci yarıda direnç gösteremedi.

6. dakikada Stefan Moody üçüncü faulünü alıp kenara gitti ve Jorge Gutierrez'in sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmaması ile Trabzonspor sahada oyun kurucusuz kaldı. 8. dakikada Trabzonspor skoru 20-13'e getirdi ve ilk çeyreği 25-20 önde geçti.

Trabzonspor ikinci çeyreğe de rakibine göre istekli başladı, hücumda ekstra paslarla 2 dakika dolmadan farkı 12 sayıya (24-22) çıkardı. Erol Can Çinko'nun kısa sürede ikinci üçlüğüne Moody'nin katılmasıyla 4. dakikada skor 40-24 (16 fark) oldu. Fenerbahçe'nin Datome'nin camdan sonra bloklanan atışına tribünler tepki gösterirken bu olay sahadaki Fenerbahçe'yi de canlandırdı ve 12-0'lık seri ile fark üç dakika kala 4'e (40-36) düştü. Datome'nin son saniyede yaptığı çok zor tiple Fenerbahçe uzun süre geride oynadığı ilk yarıyı 43-42 önde tamamladı.

İlk yarıda Trabzonspor yüzde 64 (7/11) üçlük isabeti buldu, Fenerbahçe hücum ribaundlarında 9-1 üstünlük sağladı. Luigi Datome 15 sayı, 7 ribaund, 5 asistle triple double'a göz kırptı.

Fenerbahçe üçüncü periyoda yüksek konsantrasyonla başladı ve buna karşılık Trabzonspor direnmeden teslim oldu. İkinci çeyreğin ortalarından itibaren seri 19-2'ye geldi ve Fenerbahçe dördüncü dakikada 11 sayı (53-42) öne geçti. Altıncı dakikada fark 19 sayıya yükseldi, yedinci dakikada Luigi Datome 20 sayı, 8 ribaund, 6 asistle kenara gitti. Fenerbahçe son çeyreğe 11 sayı (69-58) önde girdi.

Son periyodda fark açılırken tribünlerin en çok alkışladığı isim Ahmet Düverioğlu oldu ve Fenerbahçe kötü başladığı maçı rahat bir galibiyetle bitirdi: 98-78

Öne çıkanlar...

Fenerbahçe: Jan Vesely 12 sayı, 3 ribaund, 1 asist, Nikola Kalinic 12 sayı, 3 ribaund, 1 asist, Bobby Dixon 13 sayı, 1 ribaund, 2 asist, Luigi Datome 20 sayı, 8 ribaund, 6 asist, Ahmet Düverioğlu 13 sayı, 8 ribaund, James Nunnally 16 sayı, 2 ribaund, 1 asist

Trabzonspor Medical Park: Caleb Green 19 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Dwight Hardy 22 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Erol Can Çinko 12 sayı, 2 asist.  

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Sergey Bazarevich, büyük bir salonda büyük bir başantrenöre ve takıma karşı oynadıklarını söyledi.

Karşılaşma içerisinde planlarının bir yere kadar işlediğini belirten Bazarevich, "Coşkulu taraftarlar, maçın içerisine dahil olmamızı ve keyifli bir maç çıkarmamızı sağladı. Rakibimizin derin bir kadrosu ve nitelikli oyuncuları var. Mücadeleye asıl oyun kurucumuzdan eksik çıkmamız bizi etkiledi. Daha çok çalışmalı ve takımca olgunlaşarak önümüzdeki maçlara hazırlanmalıyız." değerlendirmesinde bulundu. 
Trabzonspor Medical Park oyuncularından Erol Can Çinko ise maça iyi başladıklarını ve ilk yarı sonunda kontrolü kaybetmelerine rağmen mücadeleden kopmadıklarını dile getirdi. 
 
Editör: TE Bilisim