Elazığ’daki şampiyonanın ardından direkt olarak Avrupa Şampiyonasına gidecek olan Denge Spor Kulübü sporcuları; 57 kg Nizam Turan, 60 kg Erdal Turan, 63.5 kg İsmethan Kapucu, 67 kg Galip Unay ve 71 kg Emircan Kara kıyasıya mücadele verecek.

“Yarım kalan işi tamamlayacağız”

Sporcular hakkında değerlendirmelerde bulunan Kick Boks İl Temsilcisi Mustafa Durmuşoğlu, “Daha önceki Avrupa ve Dünya şampiyonalarında bayrağımızı dalgalandıran Nizam Turan ve ikinci olan Erdal Turan ile Galip Unay bu sene ki yapılacak olan Dünya ve Avrupa şampiyonalarında birincilik elde etmek için ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. Geçen seneki yarım bıraktığımız işi tamamlamak istiyoruz” dedi. 

“Sporcularımızı yalnız bırakmamalıyız”

Durmuşoğlu, “Geçtiğimiz sene yapılan final maçında Erdal Turan’ın hakkını Dünya hakemleri gasp etti. Bu yıl bunun da hırsıyla iddialı bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Trabzon’da siyasetçilerimiz sporculara destek çıkmıyorlar. Buradan bütün herkese sesleniyorum Trabzon amatörüne sahip çıkmanız gerekiyor. Eğer şehrimizin adını Dünya’da konuşturmak istiyorsanız, sporcularımızı yalnız bırakmamalıyız” ifadelerini kullandı.

“Dünya’da şehrimizi temsil eden tek branş”

Durmuşoğlu, “Trabzon Kick Boksu son yılların Dünya’da şehrimizi temsil eden tek branşıdır. Son 3 yılda Trabzon’dan 2 Avrupa Şampiyonu, 2 Dünya Şampiyonu, 4 Dünya ikincisi ve 3 tane Dünya üçüncüsü şampiyon çıkardık. Kick Boks sporumuz Dünya ile yarışır durumda mücadele etmeye devam ediyor. Ben inanıyorum ki buradaki gençlere sahip çıkıldığı zaman nice şampiyonluklar elde edilecektir” ifadelerini kullandı. 

“İnşallah zaferle döneriz”

Öte yandan yarışmadan büyük dereceler elde etmek istediklerini söyleyen sporcular, “Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yaparak çıkıp ringde dövüşmek istiyoruz. Uzun zamandır hırslı bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Elazığ’da puan aldıktan sonra Avrupa’da büyük dereceler elde edeceğiz. İnşallah hakkımız yenilmeden, zaferle şehrimize döneriz” 
TAHSİNCAN DEVECİ
Editör: TE Bilisim