11 Maçın 11’ini De Kazandı
 
Trabzon Araklılı, gurbetçi Kick Boks sporcusu Murat Aygün bugüne kadar çıktığı 11 profesyonel maçın 11’ini de kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Hollanda’da doğup büyüyen ve küçük yaşta amatör olarak kick boks sporuna başlayan Murat Aygün, üç yıldır da profesyonel olarak bu sporla uğraştığını söyledi. Son çıktığı maçta Rica Verhoeven, Semmy Schilt, Badr Hari Viktor Bogutzki sporcularla dövüşen ve yenilgisiz sporcu Errol Zimmerman’ı sayı ile mağlup ederek Dünya Kick Boks Şampiyonu olmuştu.
 
Peter Aerts’la Yeniden Doğdu
 
Murat Aygün’ün antrenörlüğünü efsane Kick Boksçu, 3 kez K-1 Ağır Sıklet Dünya Şampiyonu Peter Aerts yapıyor. Amatör olarak başladığı kick boksa üç yıl ara verdikten sonra Peter Aerts’in ‘Seni dünya yıldızı yaparım’ diyerek kendisine profesyonel kick boks yapma konusunda teklif yaptığını söyleyen Murat Aygün, “Üç yıl önce Peter Aerts’ın sayesinde profesyonel kick boks yapmaya başladım. Dönüm noktam Peter Aerts oldu diyebilirim. O da efsane bir kick boksçu. Onun tecrübelerinden faydalanıyorum” diye konuştu.
 
Organizasyon Daveti Geliyor
 
Bugüne kadar profesyonel olarak 11 maça çıktığını belirten Murat Aygün, “11 maçımın 11’ini de kazandım. 6 maçı nakavtla kazandım. En zor maçım son Dünya Şampiyonu olduğum müsabaka oldu. Rakibim Errol Zimmerman yenilgisiz bir sporcuydu. Bugüne kadar birçok dünya yıldızı kick boksçu ile karşı karşıya gelmişti. Errol Zimmerman’ı mağlup etmemle ismimi daha iyi duyurduğuma inanıyorum. Kick Boks organizatörleri beni çeşitli organizasyonlara davet etmeye başladı. Dünyada sayılı sporcular arasına adımı yazdırmak istiyorum. Çok çalışmam gerektiğinin farkındayım. Kick Boksta iz bırakacağım” dedi.
 
Unvan Koruma Maçına Çıkacak
 
Ekim ayında Dünşa Şampiyonluğunu korumak adına unvan maçına çıkacağını belirten Murat Aygün, “Romen sporcu Daniel Ghita ile karşılaşacağım. En az Errol Zimmerman kadar tecrübeli ve başarılı bir sporcu. Daniel Ghita karşısında Dünya Şampiyonluk unvanımı korumak istiyorum. Bunun için çok sıkı çalışıyorum. Benden daha tecrübeli bir sporcu olduğunu söyleyebilirim. Gökhan Saki, Rico Verhoeven, Errol Zimmerman gibi yıldızlarla karşılaşan bir sporcu. 100’e yakın maçı var” diye konuştu.
 
“Çok iyi hazırlanıyorum”
 
Daniel Ghita ile yapacağı maç sabah güç, akşam da taktik antrenmanları yaparak hazırlandığını ifade eden Murat Aygün, “Antrenörüm Peter Aerts’ın talimatlarına uymaya ve beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum. Daniel Ghita maçı benim için önemli bir müsabaka olacak. Bu spora başladığımda ailem ilk zamanlar tedirgin oluyordu. Ancak şimdi alıştılar. Sonuna kadar bana destek oluyorlar. Antrenörüm, Peter Aerts’ı örnek alıyorum. Onun gibi efsane bir kick boks sporcusu olmak istiyorum. Bu sporu yapan ya da yapmak isteyen sporculara tavsiyem çok çalışsınlar.”
AYŞE GÜL ÇAKMAK
 
Editör: TE Bilisim