Karadeniz Derbisi

Sezonun ikinci yarısında oynadığı 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik alarak 23 puan toplayan Trabzonspor tüm dikkatleri üzerine çekti. Avrupa’ya gitme adına da umudunu sürdüren Bordo-Mavili ekip çıkışını sürdürmekte kararlı. Milli maçlar nedeni ile lige verilen ara sonrası deplasmanda Çaykur Rizespor’a konuk olacak olan Trabzonspor, Avrupa’ya gidebilmek adına Karadeniz derbisinden de 3 puanla dönmenin planlarını yapıyor. 

Bileği Bükülmedi

2017 yılının namağlup takımı Trabzonspor, geride kalan 25 haftalık bölümde kalesinde 23 gol gördü, bu alanda 20'şer gol yiyen Beşiktaş ve Başakşehir'in ardından Gençlerbirliği ile birlikte ligde en az gol yiyen takımlar arasında yer aldı. 41 puanla 5'inci sırada bulunan Bordo-Mavililer, ayrıca ligde en az gol atan takımlardan biri konumunda. 25 haftalık bölümde 27 gol kaydeden Trabzonspor, ilk 5 takım arasında en az gol atan takım oldu, lig genelinde ise bu alanda 7'nci sırada yer aldı.

Yeni Stadında Gol Yemedi

Ligde 9 maçtır kaybetmeyen Trabzonspor, yeni stadına geçtikten sonra daha iyi bir enerji yakaladı. Şenol Güneş Spor Komplesinde oynadığı 4 maçta da kalesini gole kapatan Bordo-Mavililer yeni stadında Gaziantepspor'u 4-0, Kardemir Karabükspor'u 1-0 ve Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti, Aytemiz Alanyaspor ile ise golsüz berabere kaldı. Trabzonspor ligin ikinci devresinde toplamda 15 gol attı, kalesinde ise sadece 3 gol gördü.
 
Editör: TE Bilisim