“Trabzon harika bir şehir”

Novak, “Trabzonspor'da mutluyum ve sözleşmeyi uzatmayı düşünüyorum. Belki de Türkiye’de emekli bile olabilirim. Trabzon harika bir şehir. Trabzon’da çok rahatım ve mutluyum. Trabzon insanı çok sıcak ve çok samimiler. Onlardan gerçekten hoşlanıyorum. Şimdiye kadar ki en iyi yurt dışı kariyerim diyebilirim. Trabzon'da harika bir hava ve rahat bir yaşam var. Türkiye'ye Danimarka'dan daha yakınım” diye konuştu. 

“Sözlerle tarif edilemez”

Süper Lig’deki son durum hakkında değerlendirme yapan Novak, “Bu yıl çok dengeli oluyor. 1.ile 8.takım arasında 3-4 puan farkı var. Avrupa Kupaları’nda oynayan takımlar daha çok puan kaybediyor çünkü daha fazla yoruluyorlar. Kendimde bile bu durumu hissettim. Bu yüzden hocamız bizi Krasnodar maçında dinlendirerek daha az forma şansı bulan arkadaşlarımıza görev verdi” dedi. Novak Türkiye’de stadyumların harika bir atmosferi olduğunu da belirterek, “Sözlerle tarif edilemez. İnanılmaz ve bunu tecrübe etmeniz için muhakkak gelmeniz gerekiyor. Trabzonspor, Türkiye'nin en büyük takımlarından bir tanesi. Alanyaspor ile oynadığımız maç derbi olmamasına rağmen 40 Bin kişi geldi” ifadelerini kullandı.

“Türkçe öğreniyorum”

Kariyerini Türkiye’de noktalamayı düşündüğünü vurgulayan Novak, bunun için Türkçe dersleri aldığını da belirtti. Novak, “Kariyerimi tamamladığımda, futbolun içinde kalmayı düşünüyorum. Belki bir teknik direktör olabilirim. Bu yüzden Türkçe’yi kolaylaştırmak için öğreniyorum. Ne kadar çok dil bilirsem o kadar iyi olduğunun farkındayım. Şuan Türkçem, Danimarkaca’dan daha iyi. Takımdaki aile ortamı yeni gelenlerin kaynaşmasını kolaylaştırırken oradan ayrılmayı aklınızdan geçirmeyi bile zorlaştırıyor” dedi. 

Sakatlığı Moralleri Bozdu

Bu arada Milli takım kampında sakatlanan Novak’ın 6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Trabzonspor’a geldiği günden bu yana ortaya koyduğu performansla Bordo-Mavili taraftarların gönlünde taht kuran Novak, 2018-19 sezonunda ligde 29 maçta 5 gol atıp, 2 asist yaparken Türkiye Kupası’nda ise 3 maçta 1 golkaydetmişti. 29 yaşındaki Çek solbek bu sezon ise ligde 11 maçta 1 gol atarken, UEFA Avrupa Ligi’nde 7 maçta 1 gol atıp, 1 asist yaptı. 
Editör: TE Bilisim