Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası Sarı-Lacivertli Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun Bordo-Mavili Kulübü hedef alan açıklamalar yapması üzerine Trabzonspor Kulübü de sert bir açıklama yaptı. Resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle;
 
“Sporda şiddet, şike ve dopingle mücadeleyi kendine görev edinmiş bir camia olarak, söz konusu karşılaşmada meydana gelen olaylardan ve yanı sıra futbolumuza dünya çapında ilkleri yaşatan, camiamızın en büyük değerlerinden biri olan Şenol Güneş'e yapılanlardan, ülkemiz futbolu adına büyük rahatsızlık duyduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.
 
Camiamızla ilgisi olmayan bu maç hususunda son günlerde söz konusu iki kulübün temsilcileriyle birlikte, ilgili ilgisiz kişi ve kurumlar arasında yaşanan söz düellosunda, taraflardan birinin başkan, teknik adam ve bazı yöneticilerinin, renklerimiz, ismimiz ve çalınan şampiyonluğumuzu malzeme etmeye çalışmalarını esefle kınadığımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz.”
 
Aziz Yıldırım, önceki gün yaptığı açıklamada, “Tolga Trabzon'ludur, Şenol Güneş Trabzon'ludur, Mustafa Pektemek Trabzon'ludur. 1995-1996 ve 2010-2011 yılında şampiyon olamama acısını Trabzon'lular Fenerbahçe'den çıkarmaya çalışıyor. Şenol Güneş buraya maça geliyor, bordo kravat takıp bordo takım elbise giyiyor” ifadelerini kullanmıştı.
 
Editör: TE Bilisim