Ağaoğlu, “Ne zaman Trabzonspor başını ayağa kaldırsa hemen ardından sorunlarla uğraşıyoruz. Biz Burak Yılmaz konusunda Beşiktaş yöneticileriyle bu defteri kapattığımızı söyledik. Ancak menajerlerin devreye girmesinin ardından Burak Yılmaz da bu konuyu ‘beni satmaya çalışıyorlar’ gibi algıladı. Yaşanan bu yanlış anlaşılmadan ötürü konuuzadı. 

Futbolculara Yüklenmeyin

Göreve geldiği anda yaşanan ihtar gelişmelerini aktaran Ağaoğlu, “Göreve geldiğimizde tüm oyunculara 15 Mayıs’ta ödemelerin yapılacağına ilişkin söz vermiştik. 18 Mayıs saat: 14,30’ta Burak Yılmaz’ında dahil olduğu tüm ödemeleri gerçekleştirdik” dedi. Bugüne kadar yaşanan tüm gelişmeleri tasvip etmemesine rağmen anlayışla karşıladığını ifade eden Ağaoğlu, Keza Trabzonspor ne zaman iyi olmaya yüz tutsa hemen bu tip kaoslarla uğraşıyor. Burada eğer yüklenecek kişi varsa bu biz yöneticilerdir. Futbolculara yüklenmeyin. Çünkü öyle özveriyle öyle bir aidiyet duygusuyla canla başla mücadele veriyorlar ki ben bunun altında eziliyorum” dedi. 

Fikret Orman Beni Aradı

Burak Yılmaz ile Beşiktaş arasında yaşanan süreci aktaran Ağaoğlu, “Son dönemde Beşiktaş’la Burak Yılmaz isminin sıkça anılmasının üzerine 24 Ağustos’ta Beşiktaş Başkanı Fikret Orman beni aradı. Burak Yılmaz düşünceniz nedir diye sordu. E Burak’a baktığımızda geçen sezon 23 gol atmış, 3 büyük diye anılan tüm takımlarda yaşanan pivot golcü sıkıntısını da göz önünde tutarak göndermeyi düşünmüyoruz yanıtı verdik. Konu da orada kapandı” dedi. Ardından bu konun un bir kez daha gündeme geldiğini aktaran Ağaoğlu, “Ankaragücü maçından önce kulüp binamızda yöneticimiz Ertuğrul Doğan ve ben Burak’la görüşme gerçekleştirdik. Burak, kendi için ne için düşünüyorsunuz sorusuna “ben seni satmıyorum, en önemli oyumcumuzsun” dedik ve konuyu oyuncuyla da kapattık. 

Menajerler Devreye Girdi

Sonrasında transferin bitimine 48 saat kala Beşiktaş’ın teklifinin olduğunu bir kez daha kendisine iletildiğini belirten Ağaoğlu, “Bu teklifin Beşiktaş yönetiminden mi yoksa menajerler tarafından mı gönderildiğini sordum. Menajer cevabını alınca yönetici arkadaşların ilgilenmesini söyledi. Ardından yöneticilerimizden Mehmet Yiğit Alp beni arayarak konu kapanmıştır dedi ve teklifi reddettiler. Ancak  Bu görüşmelerdenBurakYılmaz’ın haberi yok. “Beni göndermeye çalıştılar” ifadesi kırgınlık belirtisidir. Ben de bu teklifi ciddiye almadığım için kendisiyle görüşmedim” diye konuştu. 

Haksız Sayılmaz 

Burak Yılmaz’ın ameliyatı esnasında yaşananları da anlatan Ağaoğlu, “Ameliyata girinceye kadar, narkozluyken ve ameliyattan sonra da sürekli yanındaydı. Ama öyle tahmin ediyorum ki Berlin’de geçirdiği ameliyat esnasında orada olmayışımız veya telefonla aramayışımız olacak ki burada da haksız sayılmaz. Her ne olursa olsun telefon etmem gerekirdi. 

Genel Kurul Öncesi Yanlış Açıklama

Basında çıkan Burak Yılmaz’ın kongre sürecinde “Bir başkan kaybettim ama bir abi kazandım” cümlesine bir kez daha açıklama yapan Ağaoğlu, “Herhangi bir profesyonel oyuncu hatta malzemeci de dahil, genel kurul süreci içerisinde bu tür bir ifadeler kullanması normal değil. Helan daha aynı düşüncedeyim” dedi. 

En Değerlimi Almak Kolay Değil

Trabzonspor forması giyen her oyuncunun değerli olduğunu ifade eden Ağaoğlu, “Benim en değerlimi istemenin yolu vardır. Benim en değerlimi elimden almak da kolay değildir. Her zaman Burak, duruşunu taktir ettiğim bir insandır. Kaleci Onur’dan başlayarak Ekuban’a kadar bu formayı sırtına geçirmiş her oyuncu benim için çok değerlidir” ifadelerini kullandı. 

Hep Aynı Senaryo 

Yaşanan tüm gelişmelerin ardından gelen kaotik durum hakkında genel bir açıklama yapan Ağaolu, “Şota bir maçın ardından “durun ya biz daha olmadık bu saldırı nedir” ifadeleri kullanmıştı. Aynı senaryo yine devrede. İyi bir takım ruhu oluştu, kendisine çok güvendiğimiz hocamız ve ekibiyle birlikte tüm oyuncularımız güzel bir hava yakalandı. Bu şekilde üzerimize yüklenilmesi tasvip etmiyorum ama doğal karşılıyorum. Çünkü ne zaman Trabzonspor baş kaldırsa ardından böyle senaryolarla karşılaştık. 

Bizim Kontratımız Aralık’a Kadar

Yanlış anlaşılmanın neticesinde bu açıklamaları yaptığını bir kez daha vurguluyan Ağaoğlu, “Bunlar devam edecektir. Ama artık bizimle uğraşın. Futbolcularımızla uğraşmayı bırakın. Çünkü bizim sözleşmemiz Aralık ayına kadar.. Takımdaki birlik beraberliği, mücadele gücünü, sahaya yansıtan oyuncularla uğraşmayın. Ben kibar bir insanım. Ama Sürmeneli ne kadar kibar oluyorsa o kadar kibarım. Oyuncularımıza zarar geldiğini anda Beyefendi Ağaoğlu çizgimden çıkmasını da iyi bilirim.

Taraftara Çağrı 

Son 24 saatlik olayı Burak’la paylaşması gerektiğinin de altını çizen ve taraftara da uyarılar yapan Ağaoğlu, “Burak Yılmaz, Onur hatta Ekuban’a kadar tüm oyuncularımıza duygu ve düşünceleriyle bu kulübü layık olduğu yere taşımak istiyoruz. Ancak taraftarlarımız özellikle bir şeyden sakınsınlar. En ufak bir olumsuzlukta futbolcularımıza karşı hoş olmayan ifadeleri sosyal medyada paylaşmayalım. Ağaoğlu Aralık’ta gider başkası gelir. Ama biz “forma senin üstünde değil sen içerisindesin” sloganıyla hareket ettik. En ufak şekilde biz burada dediğimiz noktada da birileri ayağa kalktı. Ama eğer alem buysa bu alemin harcı olmasını da biliriz. 

Önceliğim Sporcu Kazanmaktır 

Burak Yılmaz’ın alınan 2. kaptanlığı ve kadro dışı mı kalacak sorusuna cevap veren Ağaoğlu, “Kaptanlık alınır verilir. Burak yeter ki futbolunu kafasına taksın. Burak Yılmaz İspanyol boğası gibidir..Ayrıca 35 yıldır spor yöneticiliği yapıyorum. Sporcuyu kazanmayı ilk düstur edinen başkan olarak kadro dışı kalacak söylemlerini de doğru bulmuyorum. Keza kadro dışı bir disiplin suçudur. Yanlış anlaşılma kaynaklı ve bana yönelik eleştiriler var. Tekrar söylüyorum kadro dışı kalması söz konusu değil. 

Keşke 4.5 milyon euro yazılsaydı!

Burak Yılmaz’ın sözleşmesindeki detaylarının servis edilmesi konusunda açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, “Keşke 4.5 Milyon Euro alacak denseydi. Yıllık ücreti düşük göstermek için mi böyle bir sözleşme yapıldı. Bizler KAP açıklamamızda en ince detayı da yazıyoruz . Onun nedeni de budur” ifadelerini kullandı. 

Nwakaeme’deki Ayrıntıyı Açıkladı 

Nwakaeme’nin de sözleşmesi hakkıonda bir de ayrıntı veren Ağaoğlu, “Kendisi 1 milyon 100 Bin Euro istiyordu. 900’Bin Euro’ya karar kıldık. Kendisi de 19 gol ya da asist yaparsam 100 Bin Euro daha alırım diye bir madde ekledik” dedi. 

Uykularım Kaçıyor

Oyuncuların özverili yaklaşımının ardından ezildiğini ve üzüldüğünü ifade eden Ağaoğlu, “Almış olduğumuz transferlere daha 1 kuruş ödemedik. 2023’e kadar gelirleri temlikli olan bir kulüpte zirve yarışları yapmaya çalışıyoruz. Burada futbolcuların gösterdikleri savaş ve aidiyet duygusunu gerçekten taktir etmemek mümkün değil. Oyuncuların bu duruşunun ardından eziliyor ve yıpranıyorum. Bu süreç. Onur Recep Kıvrak 2 yıldan beri para almıyor. Esteban ve Pereira 6 aydan beri parasını almıyor. Bu özveriyi kelimelerle ifade edemiyorum.
Editör: TE Bilisim