Hamleleri Tartışılıyor

Başakşehir maçında 60 dakika çok üst düzey mücadele eden, rakibe pozisyon vermeyen Trabzonspor, son 30 dakika oyundan düştü. Ancak 60.dakikadan sonda teknik direktör Ersun Yanal’ın oyuna müdahaleleri yine tartışma konusu oldu. Haftalardır N’Doye’u kazanmak adına birçok oyuncusunu kaybetme noktasına gelen Yanal, Rodallega yerine Zeki Yavru’yu oyuna almak isteyince taraftar isyan etti. Yanal da bu hamlesinde geri adım atmak zorunda kaldı. Müsabaka sonrası ise Yanal, camia olarak takım olamamaktan dert yandı.

Takım Olmak Gerekiyor

Sezon başı birçok problem yaşadıklarını ve bunun üstesinden gelmek için uğraş verdiklerini ifade eden Yanal, "Hiçbir oyuncunun gelmek için tercih etmediği, sıkıldığı, transferde zorluk yaşayan, dağılan bir takımdı. Transfer yapmak, takımı toparlamak adına sıkıntılı dönemler geçirdik. Devre arasında isabetli transferle takım olma yolunda yavaş yavaş adımlar attık. Bugün geldiğimiz noktada bu takım gelişecek, uzun süreli, kalıcı iskelet oluşturularak takviyelerle iyi, yarışmacı bir takım haline gelecek. Buraya ilk geldiğim gün de ikinci gelişimde de söylemiştim, şimdi de altını çiziyorum: Trabzonspor'un başarısı için "takım" olmak gerekiyor. Bu takım olmanın en önemli unsuru elbetteki camianın, taraftarın, medyanın sonra da takımın birlikte aynı duygu ve ruhu paylaşmasıdır" şeklinde konuştu.

Oyuncuların Desteğe İhtiyacı Var

Trabzonspor'un iyi gününün de kötü gününün de olacağını belirten Yanal, "Trabzonspor, çok yeni ve zorlu koşulardan geliyor. Beş senenin acısını ve sıkıntısını çekerek geliyor. Bunların altını hepimiz çiziyoruz, hepimiz belirtiyoruz, bildiriyoruz çünkü takım olmak zor. Önümüzde bununla ilgili çok ciddi sancılar var. Çok ciddi bir uğraş bizi bekliyor. Ben sadece şunu söylemek istiyorum; bütün oyuncularımız sevilmeye layık. Takımındaysa eğer, sahadaysa, tüm oyunculara destek vermelisin. Ahmet, Mehmet diye bir ayrım yapmamalısın; çünkü oyuncuların ilgiye, sevgiye, desteğe ihtiyacı var. Bugün takım olmak kadar bizim bir olmaya ihtiyacımız var. Tüm taraftara, camiaya, medyadaki arkadaşlarımızın hoşgörüsüne, desteğine ihtiyacımız var" dedi. 
 
Editör: TE Bilisim