Pres Altındaki Orta Alan Etkisiz Kaldı

Spor yorumcuları da Trabzonspor’un doğru yolda olduğundan bansediyor. Trabzonspor’un efsane isimlerinden İskender Günen, Sabah’taki yazasında Bursaspor maçını şöyle değerlendirdi; “Trabzonspor, Abdulkadir Parmak ve Sosa gibi topu öndeki arkadaşları ile buluşturan iki isim pres altında etkisiz kaldığı için gol pozisyonuna giremedi. İlk yarıda Nwakaeme'nin direkten dönen topundan başka gol pozisyonları yoktu. İkinci yarı Olcay'ın dışarı alınması ve Abdülkadir Ömür'ün sahaya girmesi sonrası Trabzonspor, ilk yarıya göre rakip alanda daha fazla görünen taraf oldu. 

Bursa’nın Kaptırdığı Toplar…

Bursaspor'un önde kaptırdığı toplar var. Trabzonspor ilk yarıya göre daha çabuk öne çıktığı anlardan birinde Abdülkadir Ömür'ün mükemmel vuruşu ile öne geçen taraf oldu. Ardından yine bir dönen topta Trabzonspor'un en büyük silahı olan öne çabuk çıkışın ardından Abdülkadir Ömür ile kazanılan penaltıdan Sosa yararlanamadı. Küme düşme mücadelesi veren bir takım karşısında alınan 3 puan gerçekten büyük önem taşıyor. İstikrarlı bir yapı kuruldu. Bu da Trabzonspor'un ligi daha farklı bir yerde bitirebileceğinin işaretleri olsa gerek… Bazı maçlar var ki istediğiniz oyunu oynayamazsınız ama büyük takımsanız istediğiniz sonucu alabilirsiniz. İşte Bursa maçının özeti…” 

Abdülkadir Öne Taşıdı

Trabzonspor’un bir başka efsane ismi Necmi Perekli ise Fotomaç’taki yazısında zorlu müsabakayı şöyle yorumladı; “ İlk 45 dakikalık zaman içerisinde Trabzonspor yan beklerini hücuma katarak netice almaya gitti. Ancak ileride Ekuban ağır ve yalnız kalınca, bordo-mavili takım pozisyonlardan uzak bir oyun sergiledi. İkinci yarıya Trabzonspor, Abdülkadir'i oyuna alarak başladı. Bu değişiklik özellikle orta sahada canlılık ve hareketlilik getirdi. Nitekim ceza sahası üzerinden enfes şutu Fırtına'yı skorda bir tık ileri taşıdı. Netice olarak son 5 maçlık periyoda bakıldığında; Trabzon'da futbol ve futbolcu, düzen ve sistem olarak birtakım iyileşmeler görünüyor. Son maçlarını da kazanmasına rağmen istikrarı ve pozitif tabloyu hala yakalayabilmiş değil.”

Özlenen Tablo

Milleyet yazarı Cemal Ersen ise şunları belirtti; “Trabzonspor’un son dönemlerde en büyük artısı, sahadaki tüm oyuncuların müthiş bir özveri göstermesi ve ekip ruhunu yaşaması. Özlenen bir tablo bu. Zor anlarda kenetleniyor ve müthiş bir dayanışma örneği gösteriyorlar. Ego yok, kapris yok. Malatyaspor maçı öncesi yaşanan psikolojik baskı yok! Helal olsun Ünal hoca, verdiğin kararlar ne kadar doğru imiş bir defa daha gördük. Avrupa’nın müdavimi, ancak üç sezondur ona hasret kalmış bir Trabzonspor’dan söz ediyoruz. Bursaspor’u konumu itibarıyla zora sokmuş olsa da, doğru bildiğini ısrarla yapma çabasındaki bu takım, açık denizde yelkenleri açmış ‘fora’ diyor.  Bize de alkışlamak düşüyor futbolun genç emekçilerini... Samimi olalım, ben bu çocukları çok seviyorum...”

Yarışta ‘Varım’ Dedi

Trabzonspor’un eski futbolcularından Erman Özgür, Fanatik’teki yazısında şunlara değindi; “Trabzon daha fazla ve net pozisyon yakaladı. Fakat bitirici vuruş kalitesi iki taraf için de eksik kaldı. Devre arasında hamleler geldi. Bir tarafta topu önde tutmak adına Abdülkadir Ömür, diğer tarafta ise hücumda topu kaleye çabuk götürebilmek için Lima. Hamlesi tutan taraf ise Trabzon ve Ünal hoca. Fiziksel yorgunlukların artması ve Abdülkadir ile topa daha fazla hakim olan, alan bulan, dikine oynayan Trabzon; Abdülkadir’in enfes golü ile stresli rakibinin direncini kırdı. Sosa penaltıyı kaçırmasa maçı da koparabilirdi. Yine de 2. yarısını daha derli toplu oynadığı maçı zor da olsa kazanarak 3.lük yarışında sonuna kadar ‘varım’ dedi.”
Editör: TE Bilisim