Yeniden yapılanma sürecinde bu sezon hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor, yarın akşam önemli bir maça çıkacak. Avni Aker’e veda niteliği taşıyan karşılaşmada Trabzonspor, Fenerbahçe’yi konuk edecek. Ezeli rakibi karşısında son galibiyetini 2010-2011 sezonunda şampiyon olduğu dönem alan Bordo-Mavili ekip, Avni Aker’e veda maçında Fenerbahçe’yi mağlup edip devre arasına moralli girmek istiyor. Efsane futbolculardan Ali Kemal Denizci, Hüseyin Tok, Galip Değerli, Hasan Vezir, Bahaddin Güneş, Tuncay Soyak ve Orhan Kaynak, Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında nasıl oynaması gerektiği konusunda TAKA Gazetesi aracılığı ile görüşlerini aktardı. İşte efsanelerin değerlendirmeleri:

Ali Kemal Denizci

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında hiç korkmadan, yeneceğim diye oynasın kesinlikle kazanır. Bu kadar kötü Trabzonspor istesin kazanır. O kadar da kötü bir Fenerbahçe var. Ersun Yanal’ın ve oyuncuların bu seyirciye kendilerine göstermeleri ve affettirmeleri gereken bir maç. Bütün özelliklerini, hırslarını, inançlarını bu maçta ortaya koyup bu taraftardan özür dileme maçı olacak. Ben öyle görüyorum. Trabzonspor, korkmasın ‘Oyunu ben oynayacağım’ desin kazanır. Kendi sahanda baskı şeklini Fenerbahçe’ye kabul ettirebilirsen N’doye etkili olabilir. Tekli orta sahada fazla adamla aralara ve dikine oynamalı. Orta sahayı kalabalık tutup, forvete destek olunmalı. Fenerbahçe’ye oyunu kendi sahasında kabul ettirmek gerekiyor. Fenerbahçe’ye pas imkanı verilmemeli. 

Hüseyin Tok

Bugüne kadar olan maçlar problemli geçti, yarıda kalan maçlar oldu. Bu maçın yarıda kalmaması gerekiyor. Taraftarlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Tuzağa düşmememiz lazım. Takımımız bu sene istenilen düzeyde değil. Fenerbahçe’nin bizden daha iyi bir kadrosu var. Ama bu tip büyük maçların havası farklı olur. Bizim akıllı olmamız, gücümüze göre oynanamız gerekiyor. Tahriklere kapılmamak çok önemli. Akıllı bir taktikle beraber, oyun disiplinine sadık kalarak, Trabzonspor’a yakışır bir oyun ortaya konulması gerekiyor. Forvetler arasında en formda oyuncu N’doye. Forvetler gol atamayınca özgüven kaybı yaşıyorlar. Bu maçta Yusuf Erdoğan faktörünün de öne çıkacağını tahmin ediyorum.

Galip Değerli

Avni Aker’e veda maçının Trabzonspor’un efsaneleşen oyun anlayışı ciddiyeti ve herşeyden önce de duygu yoğunluklu savaşçı bir oyunla sonlandırmalı. Tarih, Avni Aker’de Trabzonspor’un neler yaptıklarına şahitlik etti. Bugün ise bu kapanış maçı Trabzonspor için çok anlamlı olan Fenerbahçe maçı ile son bulacak. Tarihe yeni not düşmek için iyi bir şans. 

Hasan Vezir

İki takım açısından da oldukça zor birmücadele olacak. 3 ihtimale gebe bir karşılaşma. Fenerbahçe’nin sonhaftalarda çıkışı var. Trabzonspor ise inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor. Trabzonspor bu karşılmaşmayı kazanmak istiyorsa oyunu orta sahada tutup Castillo ve Yusuf gibi hızlı oyuncuları kullanarak gol aramalı. Fenerbahçe savunması Türkiye’nin en iyi savunmalarından biri. O nedenle bu iki futbolcuya çok büyük iş düşecek. Fenerbahçe karşısında Ersun Yanal, forvet mevkiinde tercihini N’doye’den yana kullanmalı. Şu an bakıldığı zaman forvet oyuncuları arasında en formda oyuncu o. 

Bahaddin Güneş

Bu tür maçların atmosferi çok farklıdır. Kadrolara bakıldığında kağıt üzerinde Fenerbahçe’nin önde olduğunu söyleyebiliriz. Dost acı söyler. Oyuncuların bu maçta iki kişilik mücadele etmesi gerekiyor. Trabzonspor bu sezon büyük takımlara karşı daha farklı oynuyor. Orta saha kalabalık tutulmalı. Tek forvetin bile topun arkasına geçmesi gerekiyor. Trabzonspor, rakibini oynatmamalı. Rakibin oyununu bozmalı. Özellikle Beşiktaş ile oynanan maçın ikinci yarısındaki oyunu Fenerbahçe karşısında oynayabilirse Trabzonspor sonuca gidebilir. Oyuncular, çabuk, diri ve mücadeleci olmalı. 

Tuncay Soyak

Fenerbahçe daha oturmuş bir takım. Zor maç ama Trabzonspor, ne kadar kötü olursa olsun güven vermese de bu tür maçları kazanabilir. Avni Aker’de oynanması avantaj. Trabzonspor sonuçta bir marka. İstatistiğe vurulduğu zaman Fenerbahçe ağır bassa bile Trabzonspor Trabzonspor’dur. Bu tür maçlara oyuncular daha farklı motive olarak çıkıyor. Şu anki mevcut kadro ile Trabzonspor, Fenerbahçe’ye sürpriz yapabilir.

Orhan Kaynak

Trabzonspor, hızlı kontrataklarla, Galatasaray maçındaki gibi akılcı oyunu oynamalı. Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarının havası farklı oluyor. Fenerbahçe ikinci bölgede savunma yapıp hızlı hücumlarla sonuca gitmeye çalışıyor. Trabzonspor’un da bir tarzı olması gerekiyor. Mücadele eden, savaşan bir takım görüntüsünde Trabzonspor. Bu maçın havası farklı. Psikolojik, fiziksel ve şehrin beklentisi açısından önemli. Ersun Yanal, bu maça forvetsiz çıkabilir. Yusuf ve Castillo gibi kanat oyuncularını forvet gibi kullanabilir, bu oyuncularla hızlı hücuma çıkarak sonuca gidilebilir.
 
Editör: TE Bilisim