Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar

Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde yapılan değişiklikle, bazı süt ve yoğurt ürünlerinin satışına kısıtlama getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketicilerin korunması amacıyla artık fermente süt ürünleri, aromalı-çeşnili yoğurt ve aromalı-çeşnili süzme yoğurtların 500 gramdan büyük ambalajlarda satılması yasaklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan değişiklik, Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde gerçekleştirildi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu düzenlemeyle birlikte, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünleri, çeşnili veya aromalı yoğurt ve süzme yoğurt, en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilebilecek. Ayrıca, tebliğle birlikte fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca belirlenen bir limitte olması da düzenlendi.

Bu kısıtlamaların amacı, taklit ve tağşişle tüketicilerin yanıltılmasını önlemek ve gıda güvenliğini sağlamaktır. Bu adımla birlikte, süt ve yoğurt ürünlerinin daha güvenilir ve sağlıklı bir şekilde tüketiciye sunulması hedeflenmektedir.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak