Programa Vali Aziz Yıldırım'ın yanı sıra eşi Güllühan Yıldırım, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valerii Timashov, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, STK temsilcileri ve diğer davetliler de katıldı.

Sürmene Belediye Başkanı Azizoğlu, TİSKİ Genel Müdürü ile İlbank Müdürünü misafir etti Sürmene Belediye Başkanı Azizoğlu, TİSKİ Genel Müdürü ile İlbank Müdürünü misafir etti

D8501687 0E69 4127 Bd73 51B6B8091F75

Vali Yıldırım'ın konuşmasında, Türkiye ile İran arasındaki tarihi ve sınır komşuluğu ilişkilerine vurgu yapıldı. İran'ın, Türkiye ile yaklaşık 400 yıla varan bir sınır paylaştığı ve önemli bir komşu olduğu belirtildi. Ayrıca Türkiye'deki ve İran'daki diplomatik temsilciliklerin önemi üzerinde duruldu. İki ülke arasındaki ilişkilerin, karşılıklı saygı ve iyi komşuluk ilkeleri doğrultusunda geliştirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

365Cfe9D 55Cd 4369 8866 8Aa507642E69

Vali Yıldırım, Türkiye ile İran arasındaki yüksek düzeyli işbirliği konseyi toplantılarının önemine de değindi. Son toplantının Ankara'da gerçekleştiği ve bu toplantıda Türkiye-İran ilişkilerinin tüm yönlerinin ele alındığı bilgisini paylaştı. Ayrıca İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret ve bu ziyaret sırasında yapılan görüşmelerin önemi vurgulandı.

E8Fa7Fd3 90B7 4E9A 8232 B4Ecdea89Ce2

İki ülke arasında zaman zaman Dışişleri Bakanları nezdinde gerçekleşen ziyaretlerin devam ettiği belirtilirken, turist hareketliliğinin de önemli olduğu ve özellikle Nevruz Bayramı gibi özel günlerde İran vatandaşlarının Trabzon'u ziyaret ettiği ifade edildi.Konuşmaların ardından, programa katılanlar toplu fotoğraf çekimiyle birlikte etkinliği sonlandırdılar.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak