Altın Piyasasında Beklenen FED Faiz Kararı: Uzmanlar Ne Diyor? Altın Piyasasında Beklenen FED Faiz Kararı: Uzmanlar Ne Diyor?

(Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) işlem tutar limitlerini artırıyor. 
Yapılan açıklamaya göre, 4 Nisan 2024 itibarıyla geçerli olacak yeni düzenleme ile para transferlerindeki limit 100 bin TL'ye yükseltiliyor. Ayrıca, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemeleri için limit 250 bin TL'ye çıkarılıyor.
Bu adımın, piyasalarda rahatlama sağlaması bekleniyor. 8 Ocak 2021'de başlatılan FAST uygulaması, bankacılık işlemlerinde hız ve kolaylık sağlamasıyla dikkat çekmişti. Şimdi ise, işlem limitlerindeki bu artış ile kullanıcıların daha büyük tutarlarda işlem yapabilmesi amaçlanıyor.
TCMB'nin resmi duyurusunda belirtildiğine göre, FAST sistemi Türkiye'deki ödemeler alanında yenilikçi bir yaklaşım sunarak günün her saati güvenli, hızlı ve kolay ödeme yapma imkanı sağlıyor. Bu sistem, nakit ve kartlı ödeme yöntemlerine alternatif olarak giderek daha fazla tercih edilmeye başlanmış durumda.
Yeni düzenleme 4 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. 2023 yılı Aralık ayında duyurulan düzenleme, FAST kullanıcılarının ilgisini ve ödeme ekosisteminin dinamik gereksinimlerini göz önünde bulundurarak yapılmıştır. Artan işlem limitleri, kullanıcıların daha büyük tutarlarda işlem yapabilmesine ve ödeme altyapısının daha etkin bir şekilde kullanılabilmesine olanak sağlayacaktır.

Muhabir: AYTEKİN AKAY