Mart Ayı Enflasyonu ve Emeklilere Yapılacak Zam

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, emeklilere yapılacak olan 3 aylık zam miktarı belirlendi. Geriye sadece nisan, mayıs ve haziran aylarında açıklanacak olan enflasyon verisi kaldı. Bu verilere göre, emeklilere yapılacak olan zam miktarı tahmin ediliyor.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'ın Açıklamaları

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Geçtiğimiz haftalarda TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verisi yüzde 3,16 olarak piyasalara duyurulmuştu. Ocakta yüzde 6,70 ve şubatta açıklanan yüzde 4,53’ün üzerine mart ayını da ekleyince 3 aylık toplam enflasyon farkı %15,05 olarak kesinleşti. Bu oran üzerinden emeklilerimizin kök aylıklarına gelecek zam oranı şimdiden netleşmiş oldu."

Emekliye son dakika: SGK uzmanı verilecek zamlı maaşı açıkladı Emekliye son dakika: SGK uzmanı verilecek zamlı maaşı açıkladı

Temmuz Ayında Yapılacak Zam Tahminleri

Temmuz ayında emeklilere yapılacak olan zam miktarı, enflasyonun seyrine bağlı olarak tahmin ediliyor. 2024 yılı enflasyon verisinin %36 olarak tahmin edilmesi ve mayıs ayında enflasyonun %70 ile %75 arası bir seviyede tepe yapması bekleniyor. Bu verilere dayanarak yapılan tahminlere göre, emeklilere %24 civarında bir zam yapılması bekleniyor.

En Düşük Emekli Maaşı İçin Tahminler

En düşük emekli maaşı için yapılan tahminler 10.000 TL ile 12.500 TL arasında değişiyor. Emin Yılmaz, en düşük emekli maaşının yeni dönemde 10.000 TL'den 12.500 ile 15.000 TL arasına yükseleceğini düşünüyor.

Sonuç olarak, emeklilerin temmuz ayında alacakları zam miktarı ve en düşük emekli maaşı için yapılan tahminler, enflasyonun seyrine bağlı olarak belirlenecek. Kamuoyu, emeklilerin maaşlarının değişimini merakla beklemeye devam ediyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN