Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ocak ayındaki zammın ardından temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine daha yüksek bir zam yapılacağını açıkladı. Bu karar, ocak ve temmuz aylarındaki farklar göz önüne alınarak emekli aylıklarına ilave zam yapılması gerekliliğini ortaya koydu.

Temmuz ayındaki ilave zam oranıyla ilgili yapılan matematiksel hesaplamalara göre, yüzde 42'lik bir ilave zam oranı yeterli olacak gibi görünüyor. Bu oran, emekli işçi, çiftçi ve esnafı kapsayan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerini lehine bir düzenleme olarak karşımıza çıkıyor.

Cevdet Yılmaz, hükümetin bütçe imkanları ve ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak toplumsal taleplerle denge sağlamak amacıyla temmuz ayındaki ilave zam oranının yüzde 42 olabileceğini belirtti.

Hükümet yetkilileri, emekli aylıklarındaki adaletsizliği gidermek ve en düşük emekli aylığını artırmak için bu ilave zammı planlıyor. Konuyla ilgili kararın bu hafta içinde alınması ve TBMM'nin çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Emeklilere yapılacak olan ilave zam, emekli aylıklarının bu ay içinde ödenmeye başlanacak olması nedeniyle hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu karar, milyonlarca emekliyi olumlu bir şekilde etkileyecek ve en düşük emekli aylığına katkı sağlayacak.

Emekli aylıklarına yapılacak olan ilave zam kararı, ekonomik dengeyi sağlama ve emeklilerin yaşam standartlarını artırma amacı taşıyor. Emekliler, bu kararı büyük bir merakla bekliyor.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT