Şampiyonluğu Başakşehir'e kaptıran Trabzonspor ligin son maçı olan Kayserispor ile ligin perdesini kapatan son maçını oynadı. Artık gazozuna mı veya başka bir şeyine oynanan maçta ne tat vardı ne de tuz. Trabzonspor bildiğimiz Trabzonspor. Eski Teknik Direktör Hüseyin Çimşir'in ayrılması ile bir şey değişmedi. Gelen İngiliz yardımcı hoca da zaten Kayserispor ve 29 Temmuz’da Türkiye Kupası final maçında Alanyaspor maçında son kez sahaya çıkıp görevini yapacak. Yeni sezona Trabzonspor ya Abdullah Avcı ya da daha önce çalışan hocaların isimleri torbaya atılacak biri çekilip yeni sezonda Trabzonspor'u o isim çalıştıracak.
 
Kayserispor karşısında gol yemeden ligi ikinci sırada bitirip Avrupa kupalarına gitmek isteyen Trabzonspor maçın ilk yarısında top oynayan gol arayan Kayserispor'du. Konuk takım ise seyretti. Sağbekte oynayan Pereira ve ülkesine dönmeye hazırlanan Sosa'nın ilk 11'de yer aldığı ilk 45 dakikada Trabzonspor, bekleneni veremeyen bir oyun ortaya koydu.
 
Orta sahada hiçbir üretim yapamayan, N'Diaye, Parmak ve Sosa, ön tarafa da pas atamayınca Bordo-Mavililer Kayserispor kale sahası içinde pozisyon bile bulamadı. Ev sahibi takım, Trabzonspor kalesinde yüzde yüzlük iki gol pozisyonunu kullanamadı. Kaleci Uğurcan peş peşe yaptığı iki hamle ile gole izin vermedi. Herkesin eleştirdiği Hüseyin Türkmen ilk yarıda savunmada tek başına Kayseri ataklarını önleyen oyuncu oldu.
 
2. yarıda Trabzonspor’da ne şiş yansın ne kebap misali oynamaya devam etti. İstatistiklere baktığında topu en fazla ayağında tutan Kayseri, Novak'la golü Trabzonspor buluyor 1-0. Mağlup duruma düşen Kayseri saldırmaya devam ediyor. Ya düşecek ya ligde kalacak. Hüseyin Türkmen'in hareketini dokuz kusurlu hareket kabul eden FIFA kokartlı hakem Çakır penaltı noktasını gösteriyor, Kayseirspor durumu 1-1’e getiriyor. Maçın uzatma dakikalarında gol krallığında Alanyalı Cisse ile yarışan Sörloth attığı golle  son noktayı koyuyor. Trabzonspor uzun bir maratondan sonra teselli ikramiyesi ile Başakşehir'in arkasından ligi 2. sırada bitirip Şampiyonlar Ligi ön eleme biletini almaya hak kazanıyor.