Karşılaşmanın hakemi Cihan Aydın'ın, Kasımpaşalı oyuncu Emre Gedik’in elle oynadığı gerekçesiyle Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdiği pozisyon üzerinde detaylı bir tartışma yaşandı. Toplantıda, müsabakanın VAR hakemi Erkan Engin'in, "Ben şu an izleyince elle oynama göremiyorum ama VAR’da izlerken elle oynama olduğuna ikna oldum. O anda öyle düşündüm" ifadeleri dikkat çekti.

Avcı'dan Onay Çıktı!; Trabzonspor'a Fırtına Gibi Stoper Geliyor...! Avcı'dan Onay Çıktı!; Trabzonspor'a Fırtına Gibi Stoper Geliyor...!

Ancak MHK Eğitimcisi Hugh Dallas'ın sözleri, VAR hakemi Erkan Engin’in müsabakanın hakemi Cihan Aydın’ı etkilemeye çalıştığını öne sürdü. Dallas, VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil’e yönelttiği soruda, "Pawel, VAR sence de hakemi çağırdığında kendi düşüncelerini çok fazla söylemiyor mu? VAR'ın yapması gereken sadece görüntüyü göstermesi. Burada sözel yönlendirme yapmıyor mu sence de?” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil ise, “Temas noktasını göstermesi doğru ama temas noktasını tam olarak göremiyorsanız bir de bunu sözlerinizle destekleyici bir tutum sergiliyorsanız, bu hakemi bir şeye inandırmaya giriyor" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, hakem kararları ve VAR sistemiyle ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Editör: Birol Sancak