Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası olan AnadoluJet, artık "AJet" adı altında hizmet verecek. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Uçmayan kalmasın" hedefiyle 2008 yılında kurulan AnadoluJet, 16 yıl boyunca 150 milyonun üzerinde yolcuya hizmet vermişti.

Bugünden itibaren "AJet" adı altında hizmet verecek olan şirket, resmi internet sitesi "ajet.com" üzerinden bilet satışlarını başlattı. Yolcuların hava yolu deneyimini daha modern, konforlu ve erişilebilir hale getirmeyi hedefleyen AJet, filosunda bulunan 95 uçak ile bu yaz döneminde iç hatlarda 41, dış hatlarda 52 noktaya toplamda 93 noktaya sefer düzenleyecek.

AJet'in küresel ölçekte büyüme hedefi ise oldukça iddialı. Şirket, önümüzdeki 10 yıl içinde 200 uçaklık bir filo ile toplam 44 ülkeye uçmayı planlıyor. Küresel standartlarda düşük maliyetli bir hava yolu olarak konumlanacak olan AJet, pazardaki rekabetçi konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar

AJet'in başlamasıyla birlikte, Anadolu'nun hava ulaşım ihtiyacını daha avantajlı seçeneklerle karşılayacak yeni bir dönem başlamış olacak. Yolcular, daha geniş bir sefer ağına ve modern hizmetlere erişim sağlayacaklar.

AJet'in bilet satışlarına başlamasıyla birlikte, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurtdışından daha fazla yolcunun seyahat imkanı artacak, hava yolu sektöründe daha fazla çeşitlilik ve rekabet oluşacak.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN