“GÜÇ” ekibinin başkan adayı Ufuk Bulut, TAKA Gazetesi Genel Müdürü Zihni Ağırman ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ile 18 Şubat tarihinde gerçekleşecek genel kurul ve seçimler ile ilgili konuştu. Güçlü, genç ve üretken ekibi ile birlikte aday olduğunu söyleyen Bulut, çalışmaları ve vizyonları ile ilgili bilgi verdi. Bulut, kazanın her zaman makine mühendisleri odası olacağını söyledi. Bulut, açıklamasında  “Üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen hala acısı taze olan 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve tüm vefat eden meslektaşlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz” dedi. 

“SORUNLAR ÇÖZÜLMEYİ BEKLİYOR”

Amaçlarının problemleri çözmek ve Makine Mühendisleri Odasını daha güçlü hale getirmek olduğunu vurgulayan Başkan Adayı Bulut, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Karşılaştığımız mesleki ve ekonomik sorunlara, kamudaki üyelerimizin özlük hakları, özel sektördeki üyelerimizin çalışma koşulları gibi birçok önemli ve çözüm bekleyen sorunlar eklenmiştir. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı tüm olumsuzluklara doğru tepkiyi zamanında verebilmek için, siz değerli üyelerimiz ile “Birlikte Üretme, Birlikte Yürütme” ilkesini benimseyerek yeni bir yönetim anlayışı oluşturulabileceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda genç, üretken ve çağdaş (GÜÇ) bir ekiple, 2024 Şubat ayında yapılacak olan Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube 15. Dönem Olağan seçimlerinde, odamızın yönetiminde görev almak ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek üzere yeniden daha güçlü bir ekiple yola çıktık.” 

“ŞEFFAF, ÜRETKEN VE GELİŞTİREN”

Odak noktaları ile ilgili bilgi veren Bulut, konuşmasında şu 8 maddeye yer verdi: “Bu doğrultuda odak noktalarımız, 1. Demokratik, Bağımsız Yönetim: Şeffaf, denetlenebilir, uyum içinde çalışan, üyelerimizi kapsayıcı, birlikte üreten ve yürüten bir anlayış benimsemek.  2. Üretken, Çağdaş, Araştırmacı ve Yenilikçi Anlayış: Sizlerin görüş ve önerilerinize dayanarak, üretken, yenilikçi projelerle odamızın faaliyet alanlarındaki güncel gelişmeleri yakından takip ederek kazanımlarımızı üyelerimiz ile paylaşabilmek. 3. Bilim ve Teknoloji Politikaları: Uluslararası teknik gelişmeleri takip ederek meslek alanlarımıza uygun güncel eğitimler ve faaliyetler planlamak. 4. Mühendislik Eğitimi: Mühendislik hizmetlerinin kapsam ve kalitesini artırmak için ihtiyaçlara yönelik meslek içi eğitimlerin yanı sıra üniversiteler, sanayi ve sektör kuruluşları ile işbirliğini artırarak birlikte seminerler sempozyumlar düzenlemek. 5. Sosyal ve Kültürel Etkinlik: Farklı beceri ve ilgi alanlarına sahip üyelerimizin bir araya gelmelerini ve daha yakın bir ilişki kurmalarını sağlayacak etkinliklerle, odamızın sadece mesleki bir platform değil, aynı zamanda bir dostluk ve dayanışma odağı olmasını sağlayabilmek.  6. Kariyer Gelişimi Programları: Öğrenci veya yeni mezun mühendislerin kariyerlerini daha iyi planlamaları amacıyla yetkinlik kazandırıcı eğitimler ve konusunda uzman olan meslektaşlarıyla bir araya gelmelerini sağlayacak programlar oluşturabilmek. 7. Komisyon Çalışmaları: Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda komisyonların kurulmasını ve bu komisyonların toplantılar çalıştaylar gibi etkinlikler sonucu alınan karar, görüş ve önerilerin gerekli sektörlerde duyurulması ve uygulanmasında daha etkin iletişim sağlayabilmek. 8. Çalışma Ortamları: Sorumluluk alanımızda bulunan şube-temsilcilik binalarının, mevcut çalışma ortamlarının ihtiyaca göre daha kullanışlı ve modern bir yapıya kavuşturulması için gerekli girişimlerde bulunmak, olacaktır.”

“MESLEĞİMİZE OLAN BAĞLILIĞIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Makina Mühendisi Ufuk Bulut, bayrağı daha ileriye taşımak için hazır olduklarını ifade ederek “Bizler farklı fikirleri ve görüşleri bir araya getirerek, ideal ve işlevsel fikirlerin ortaya çıkacağı ve problem çözme gücünün artacağının bilincindeyiz. Bilimin ve teknolojinin ışığında, mesleğimize olan bağlılığımızı güçlendirerek,  daha güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek için birlikte çaba sarf edeceğimize inanıyoruz. Odamızın hizmet bayrağını daha ileriye taşıyabilmek için bizler hazırız. 18 Şubat 2024 tarihindeki 15. Dönem Yönetim Kurulu seçimlerinde desteklerinizi bekliyoruz. Üyemizin gücüyle, her daim kazanan TMMMOB MMO Trabzon Şubesi olacaktır.” diye konuştu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak