Türkiye'nin konut ve iş yeri ihtiyacını karşılamak için önemli projelere imza atan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), geçtiğimiz yıl başlattığı yüzde 25 indirim kampanyasının ardından yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. TOKİ, konut ve iş yeri sahiplerine yönelik düzenleyeceği yeni indirim kampanyasıyla ilgili detayları henüz paylaşmadı.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan ve birçok kişinin ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştüren yüzde 25 indirim fırsatı, 19 Ekim'de sona ermişti. Ancak 2024 için bir indirim kampanyası başlatılıp başlatılmayacağı ve başvuru tarihleri henüz netlik kazanmadı.

Geçmiş yıllarda yapılan kampanyalarda başvuru şartları arasında, konut ve iş yeri alıcılarının borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini tamamlamış olmaları ve geriye dönük taksit veya emlak vergisi borçlarının bulunmaması gibi kriterler bulunmaktaydı.

Ünlü Ekonomist Uyardı: Bu Fiyatı Gördüğünüzde Kaçın Ünlü Ekonomist Uyardı: Bu Fiyatı Gördüğünüzde Kaçın

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabileceklerdi. Ancak bu yıl için indirim kampanyasının detayları ve başvuru tarihleri henüz TOKİ tarafından açıklanmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ