Törene TTSO Başkanı Erkut Çelebi, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Selçuk İskender ve TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz katıldı.

Karadeniz'de Hava Durumu: Parçalı ve Çok Bulutlu, Yer Yer Sağanak Yağışlar Bekleniyor Karadeniz'de Hava Durumu: Parçalı ve Çok Bulutlu, Yer Yer Sağanak Yağışlar Bekleniyor


TTSO Başkanı Erkut Çelebi, bölgenin dış ticaret potansiyelini artırmak için kurulan Dış Ticaret Destek Merkezi'nin KOBİ'lere ücretsiz hizmet sunacağını belirtti. Bu kapsamda, dış ticaret uzmanları tarafından sağlanacak danışmanlık hizmetleri, ihracat kapasitesini artırmayı hedefliyor. Protokol kapsamında, hedef pazar araştırmaları, müşteri profili belirleme, rakip analizleri gibi birçok hizmet KOBİ'lere ücretsiz sunulacak.


DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar ise projenin bölgedeki KOBİ'lerin uluslararası pazarlardan pay alabilmelerini sağlamayı amaçladığını vurgulayarak, merkezin bölgedeki KOBİ'lere önemli destekler sunacağını ifade etti. Projenin, DOKA, TTSO ve DKİB'in iş birliğiyle hayata geçirileceğini belirtti.
DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan da bölge ihracatının artırılması adına Dış Ticaret Destek Merkezi projesinin önemine dikkat çekerek, hayırlı olmasını diledi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY