Milan, Yusuf Yazıcı İçin Beşiktaş'ı Eledi: Anlaşma Aşamasına Geldi Milan, Yusuf Yazıcı İçin Beşiktaş'ı Eledi: Anlaşma Aşamasına Geldi

Trabzonspor'un bu sezon attığı 54 golün 51'i kendi oyuncularından gelirken, geri kalan goller ise rakip takımların kendi kalesine yaptığı hatalardan kaynaklandı. Kadroya sezon başında dahil edilen oyuncular 25 gol atarken, geçen sezon da takımda bulunan futbolcular 26 gol kaydetti. Trezeguet 10, Bardhi 5, Visca ve Bakesetas 4'er, Denswill, Umut Bozok ve Poyraz 1'er gol attı. Yeni transferler arasında Onuachu 9, Enis Destan 5, Pepe 4, Fountas ve Benkovic 2'şer, Berat, Mendy ve Göktan Gürpüz ise 1'er gol kaydetti. Yeni transferlerin gol ortalaması yüzde 46.3 oldu.
Trabzonspor'un transfer politikasının yanı sıra takımın piyasa değeri de dikkat çekiyor. Son üç sezonda Transfermarkt verilerine göre değeri düşen Trabzonspor'un, bu sezonki piyasa değeri 98 milyon Euro'ya geriledi. Geçtiğimiz sezonlarda yaşanan yükselişe rağmen, bu sezonki düşüş, önümüzdeki sezon için güçlü bir kadro oluşturma hedefini gölgelemiş durumda.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN